Így állítanák helyre a Budavári Palotát Design&build
Így állítanák helyre a Budavári Palotát

Elkészült a Budavári Palota részletes műszaki, építészeti, művészettörténeti és funkcionális felmérése, és megkezdődött az épületegyüttes teljes helyreállításának tervezése.

Átadták az új gyalogosátjárót a budapesti Széll Kálmán téren Design&build
Átadták az új gyalogosátjárót a budapesti Széll Kálmán téren

A Széll Kálmán téren átadásra került az átjáró, amely megoldást jelent a régóta fennálló gyalogosforgalmi akadályok áthidalására. A 2014 óta tervezett, immár használatba vett közlekedési folyosó a Magyar Nemzeti Bank leányvállalatának az MNB-Ingatlan Kft beruházásának keretében valósult meg, közvetlen kapcsolatot teremtve az egykori Postapalota épületében hamarosan nyitó Pénzmúzeummal.

Nincs uborkaszezon! A CPI az Immofinanz legnagyobb részvényese lett Iroda
Nincs uborkaszezon! A CPI az Immofinanz legnagyobb részvényese lett

A CPIPG Csoport vételi ajánlatot jelentett be az IMMOFINANZ összes forgalomban lévő részvényére. A részvényesek számára részvényenként 21,20 eurót ajánlanak fel.

Irodaház épül a ZalaZone mellett. Magyarország a kutatásban is legyen high-tech Business
Irodaház épül a ZalaZone mellett. Magyarország a kutatásban is legyen high-tech

A kormány célkitűzése az, hogy Magyarország ne csak a gyártás területén, de a kutatás-fejlesztésben is high-tech legyen, ezért is növeli folyamatosan a k+f tevékenységet támogató ráfordításokat - jelentette ki Palkovics László pénteken Zalaegerszegen.

Az irodai dolgozók a mentális egészség támogatását igénylik Iroda
Az irodai dolgozók a mentális egészség támogatását igénylik

A Skanska harmadik, a kelet-közép-európai régióban szervezett kutatása szerint, melyet az irodákban történő munkavégzéssel kapcsolatos attitűdök feltérképezése érdekében végeztek el, a munkavállalók a hibrid munkamodellt részesítik előnyben. Az emberek több mint fele már most is csak az irodában dolgozik és igénylik a támogatást mentális egészségük és jóllétük megteremtéséhez. A közösségi és szakmai kapcsolatokat, valamint az új kollégák betanítását nagyban befolyásolja az irodában töltött idő. Ha ott tartózkodnak, a munkavállalók olyan extra irodai tevékenységeket igényelnek, mint a masszázs, a közös étkezések, érdekes emberekkel való találkozások lehetősége és különböző céges eseményeken való részvétel.

Helyére került a megújult Turul-szobor a budai Várban Urban
Helyére került a megújult Turul-szobor a budai Várban

A teljeskörű restaurálás után ismét a Habsburg-kaput díszíti Donáth Gyula turulmadarat ábrázoló szobra, amelyet egy 60 tonnás óriásdaru segítségével emeltek vissza eredeti helyére a budai Várban.

Aranyérem a Budavári Lovarda tetőszerkezetéért a nemzetközi tetőfedő világbajnokságon Design&build
Aranyérem a Budavári Lovarda tetőszerkezetéért a nemzetközi tetőfedő világbajnokságon

A magyar tetőfedő szakma a világ élvonalába tartozik - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) idei világbajnokságán díjazott magyar projektek kivitelezőit köszöntő rendezvényen, a világbajnokságon kategóriájában első helyen végzett Budavári Lovardában.

Megtorpant az e-kereskedelem brutális nyomulása? Kereskedelmi
Megtorpant az e-kereskedelem brutális nyomulása?

Októberben 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelemi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés üteme alig különbözik a szeptemberi 5,8 százalékostól.

Itt az újabb kamatemelés – a hitelesek 30 százalékának biztos fájni fog Lakás
Itt az újabb kamatemelés – a hitelesek 30 százalékának biztos fájni fog

Továbbra is jelentős a lakossági jelzáloghitel állományon belül a változó kamatozású kölcsönnel bíró ügyfelek aránya, őket akár már januárban érintheti a jegybank csütörtöki, újabb 20 bázispontos emelése. A bankoknak évente fixre váltási szerződésmódosítási, illetve hitelcsere ajánlatot kell adniuk az ügyfeleknek, de az ügyfél kérésére bármikor mód nyílik a változó kamatozású hitelek cseréjére – hívják fel a figyelmet a money.hu szakemberei.

Irodák helyett lakások épülnek a Hegyvidék főutcájában Design&build
Irodák helyett lakások épülnek a Hegyvidék főutcájában

Hamarosan az összes bérlő elhagyja az önkormányzat Böszörményi úti irodaházait, amelyek lebontásáról – mivel az állapotuk olyannyira leromlott, hogy gazdaságosan már nem újíthatók fel – tavaly nyáron döntött a képviselő-testület. A tervezett lakóingatlan-beruházás részleteiről, aktuális helyzetéről Orbán Imre, a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. néven létrehozott projektcég vezetője adott tájékoztatást a Hegyvidék újságnak.

Új vezető a Kinnarps Magyarország élén Iroda
Új vezető a Kinnarps Magyarország élén

Decembertől Dan Molander, a svéd Kinnarps értékesítési igazgatója veszi át a magyar leányvállalat irányítását. Az elsősorban prémium irodabútorokkal és a munkavállalók igényeit követő irodai koncepciók kidolgozásával foglalkozó 80 éves Kinnarps több milliárdos vállalattá nőtt Magyarországon. A budapesti iroda, mint regionális központ vezetésével az elmúlt években a Kinnarps felelt több jelentős, sok ezer fős irodaház belsőépítészeti megoldásainak megvalósításáért, bebútorozásáért. Ügyfeleik között jelentős startup cégek, a Big 4 tanácsadó óriások tagjai és más globális multinacionális cégek találhatók idehaza és a környező országokban. Az új szakember elsődleges feladata a piaci pozíciók megőrzése, valamint a járvány nyomán folyamatosan alakuló irodapiaci változások lekövetése lesz.

Új nevezési határidő Az Év Irodája versenyen Iroda
Új nevezési határidő Az Év Irodája versenyen

Idén már 12. alkalommal keresik az év legjobb irodáit a mára presztízzsé avanzsált megmérettetésen. A győztesek évről évre tükrözik a hazai irodapiac fejlődését, ezzel pedig amellett, hogy inspirációként szolgálnak a költözés előtt álló szervezetek számára, rengeteget elárulnak a cégüknél képviselt szervezeti kultúráról, azaz hogyan élnek az office branding nyújtotta lehetőségekkel.

Unikális és lendületes fejlesztésekben gondolkodunk – beszélgetés Gulyás Edével, a GTC új országigazgatójával Design&build
Unikális és lendületes fejlesztésekben gondolkodunk – beszélgetés Gulyás Edével, a GTC új országigazgatójával

A GTC egyre meghatározóbb szereplője a hazai ingatlanpiacnak, befektetései és fejlesztései friss lendületet hoztak a magyar kereskedelmi ingatlanok világába. Gulyás Edével, a vállalat új hazai vezetőjével beszélgettünk a kinevezése apropóján a GTC terveiről, jövőképéről és általában a hazai piac lehetőségeiről.

Így épülnek Az Év Irodái – mesélnek a korábbi győztesek Iroda
Így épülnek Az Év Irodái – mesélnek a korábbi győztesek

Az őszi OfficeUP és a HRFest közös rendezvényén találkozhattak az irodapiac szereplői és a munkavállalói igényeket ismerő HR szakemberek, hogy egymás tapasztalataira építve hatékony megoldásokat dolgozzanak ki a munkavállalói élmény fejlesztésére. Ezzel a céllal ültek egy asztalhoz a 2020-as Az Év Irodája verseny legjobbjai is.

A Real Estate Awards versenyen Az Év Ingatlanpiaci Tranzakciójára is fény derül – interjú Gedai Borbála zsűrielnökkel Iroda
A Real Estate Awards versenyen Az Év Ingatlanpiaci Tranzakciójára is fény derül – interjú Gedai Borbála zsűrielnökkel

Gedai Borbálával, a Real Estate Awards zsűrielnökével, a Real Estate Concept ügyvezető partnerével beszélgettünk az idei verseny kilátásairól, az ingatlanpiac helyzetéről a pandémiás időszakban, és az új kategóriáról, Az Év Ingatlanpiaci Tranzakciójáról. Egy biztos, idén is izgalmas versenyre lesz kilátás, hiszen a járvány ellenére a magyar ingatlanszektor 2021-ben is jelentős teljesítményt tett le az asztalra.

Eladhatja romániai portfólióját a CA Immo Business
Eladhatja romániai portfólióját a CA Immo

Eladhatja a csaknem 390 millió euróra becsült romániai portfólióját a CA Immo ingatlanbefektető, amely a negyedik legnagyobb piaci szereplő az irodaépületek piacán Romániában - közölte csütörtökön a vállalat.

Az EY globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten Iroda
Az EY globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten

Az EY (Ernst & Young) multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Idén felpörögtek az irodafejlesztések és raktárépítkezések Design&build
Idén felpörögtek az irodafejlesztések és raktárépítkezések

A második negyedévet jellemző számottevő növekedés után jelentősen mérséklődött az építőiparban megkezdett kivitelezési munkák értéke július és szeptember között Magyarországon. Bár összességében még így is magas maradt az év első három negyedévét jellemző Aktivitás-Kezdés mutató a kiugróan jó második negyedévnek köszönhetően. Az iBuild projekt- és cégadatbázisban szereplő beruházások alapján, összesen több mint 2 ezer milliárd forint értékben indultak el építési munkák a szektorban – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Megvannak 2021 Szerethető Munkahelyei Iroda
Megvannak 2021 Szerethető Munkahelyei

Rekordszámú nevező közül hirdettek eredményt.

Bizonytalanság az irodapiacon, a bérlők is tanácstalanok Design&build
Bizonytalanság az irodapiacon, a bérlők is tanácstalanok

A folyamatosan változó bérlői igények miatt bizonytalanság jellemzi az irodapiacot, ugyanakkor a szegmens folyamatosan bővül, a projektek árai azonban emelkedni fognak, részben az alapanyag- és a munkaerő-költségek növekedése miatt - hangzott el a KPMG nemzetközi építőipari felmérését bemutató sajtótájékoztatón Budapesten.

Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó Business
Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

A közös jövőért viselt felelősség a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó létrejöttének fő oka, mondta Áder János köztársasági elnök hétfőn az esemény megnyitóján.

Így érhetik el a nettó zéró kibocsátást a víziközmű szolgáltatók Innováció
Így érhetik el a nettó zéró kibocsátást a víziközmű szolgáltatók

Számottevő mértékben csökkenthetik az üvegházhatású gázkibocsátásukat (ÜHG) a víziközmű szolgáltatók a már most rendelkezésre álló technológiák, illetve néhány intézkedés bevezetésével, ráadásul mindezt igen alacsony költséggel, vagy lényegében ráfordítás nélkül – többek között erre a megállapításra jutott a Xylem „Water Utilities: Moving Fast Toward A Zero-Carbon Future” című tanulmánya.

30 éves Magyarországon a 3M Innováció
30 éves Magyarországon a 3M

A 3M idén 30 éve, az elsők között érkezett Kelet-Európába, ma pedig az innováció, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és ‒ többek között ‒ a női egyenjogúság nagykövete a régióban több mint 4400 főt foglalkoztató amerikai multi.

100 milliárd forint jut a Technológiaváltó támogatási programra Innováció
100 milliárd forint jut a Technológiaváltó támogatási programra

A magyar vállalkozásokkal közösen megnyertük a 2010-es évtizedet, ezt bizonyítja, hogy a magyar gazdaság növekedése a legjobb öt között volt az Európai Unióban.

Jelentős az érdeklődés a Zöld Otthon Program iránt Innováció
Jelentős az érdeklődés a Zöld Otthon Program iránt

- közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére.

Egyedülálló fejlesztést mutatott be Dubajban a magyar Chameleon Innováció
Egyedülálló fejlesztést mutatott be Dubajban a magyar Chameleon

A piacon egyedülálló fejlesztéssel, az okosotthont az okostársasházzal és okosvárossal összekapcsoló, felhő alapú alkalmazással mutatkozott be a Dubaji Világkiállításon az okosotthon-rendszer kidolgozásával foglalkozó magyar startup, a Chameleon Smart Home Zrt.

Nagyot kaszálhat a magyar techcég, amely bejutott a Google irodáiba is Innováció
Nagyot kaszálhat a magyar techcég, amely bejutott a Google irodáiba is

A Lightware Visual Engineering 1998-ban 3 millió forintos tőkével indult, mára pedig már olyan nagy nevekkel dolgozik együtt, mint a CISCO, Google, Microsoft, a Facebook, a KPMG, vagy éppen a Ferrari. A Lightware eszközei mára már nélkülözhetetlenek a Google hibrid munkavégzéséhez, illetve a Dubai világkiállításon több helyszínen, köztük a magyar pavilonban lévő elképesztő látványvilág megteremtéséhez. A tavalyi évet közel 4,4 milliárdos bevétellel zárta a Kft., ami egy visszaesés volt a korábbi évekhez képest, de idén már a Q3-ban átlépte a tavalyi eredményt, és az idei célszám a 6 milliárd.

Hatalmas teher szakad az ingatlanfejlesztők és a társadalom nyakába Business
Hatalmas teher szakad az ingatlanfejlesztők és a társadalom nyakába

A Colliers EMEA-régióbeli jelentése szerint egyértelmű szabványokra van szükség a fenntarthatóság előmozdításához. Becslésük szerint mintegy 7 billió euróra lehet szükség ahhoz, hogy az európai épületeket úgy alakítsák át, hogy megfeleljenek a jövőbeli ESG-követelményeknek.

A hidrogén a jövő energiarendszerének fontos eleme lehet Innováció
A hidrogén a jövő energiarendszerének fontos eleme lehet

A dekarbonizációs célok elérésében a hidrogénnek meghatározó szerepe lehet a jövőben – mondta Ságvári Pál, az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének (ERRA) virtuális konferenciáján.

Az élmény, az okos és a zöld. Sztárszereplők az irodapiacon Innováció
Az élmény, az okos és a zöld. Sztárszereplők az irodapiacon

Napjainkban nem valószínű, hogy akad olyan irodapiaci szereplő, akit a visszacsábítás, a fenntarthatóság vagy az üzemeltetési költségek optimalizálása ne érdekelnének. Ezekben pedig az a közös, hogy az okos lehetőségek alkalmazásában rejlik a megoldás. De mégis mit jelent ma a “SMART”, mi a legfontosabb felhasználói szempontból és ki segít megvalósítani? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ az őszi OfficeUP & HRFest rendezvény Life1 szekciójában.

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen Kereskedelmi
Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

Új logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővül az első szombathelyi Schaeffler üzem. A több mint 5 milliárd forintos beruházás során mintegy 6.200 m2-en alakítják ki a logisztikai csarnokot, a főépület 2.200 m2-es lesz.

BMI: folytatódik az őszi bővülés a feldolgozóiparban Business
BMI: folytatódik az őszi bővülés a feldolgozóiparban

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke: 52,2, vagyis az idei érték alulmúlja a hosszú távú novemberi átlagot és az elmúlt három év átlagát. A felmérésben vizsgált részindexek nagyobb része enyhén csökkent októberhez képest. A változások mértéke egy esetben sem érte el az 5 százalékpontot. A foglalkoztatottságindex értéke 50,0 pont fölött maradt ebben a hónapban, második alkalommal egy hónap változatlanság után.

Logisztika zöldenergiával. Napelemparkok épülnek a Raben számára Kereskedelmi
Logisztika zöldenergiával. Napelemparkok épülnek a Raben számára

Teljes egészében zöld villamos energia használatára térnek át a Raben Group lengyelországi raktárai és irodái egy, a PGE Obróttal aláírt hétéves megállapodás alapján. A lengyel PGR Group (Polska Grupa Energetyczna) tagjaként működő vállalat 35 MWp összkapacitású napelemparkokat épít országszerte a logisztikai szolgáltató számára.

Megnyílt a Dyson első magyarországi pop-up store-ja Kereskedelmi
Megnyílt a Dyson első magyarországi pop-up store-ja

A hétvégén a MOM Parkban nyitotta meg első pop-up store-ját a brit Dyson. A vásárlók számára a márka teljes termékkínálata elérhető és kipróbálható, így a legújabb fejlesztési technológiával és elegáns megjelenéssel készülő porszívók, hajápolási termékek és az itthon is egyre inkább elterjedő légtisztító berendezések.

Szervita Square Building, a belváros új retail központja Kereskedelmi
Szervita Square Building, a belváros új retail központja

A Horizon Development ingatlanfejlesztési portfólió legújabb koronaékszere, a Szervita Square Building nem csak építészeti szempontból formálta Budapest városi szövetét, de a környék kiskereskedelmi jelenlétének revitalizációjához is hozzájárult. A Szervita tér mind a turisták mind a helyiek számára új vásárlói élményközponttá vált, a Deák tér – Fashion Street – Váci utca háromszöget bezárva.

Budapest legnagyobb ALDI-áruháza nyílik Kereskedelmi
Budapest legnagyobb ALDI-áruháza nyílik

Újabb üzletet nyit az ALDI Budapesten. A Lurdy Házban megnyíló egység közel 1300 négyzetméteres árusítóterével nem csupán Budapest legnagyobb ALDI áruháza lesz, hanem az ország összes ALDI-ja közül is kiemelkedő nagyságú árusítótérrel rendelkezik.

Hamarosan nyílik az új Jaguar és Land Rover központ a Váci úton Kereskedelmi
Hamarosan nyílik az új Jaguar és Land Rover központ a Váci úton

Januárban nyit a régió legújabb Jaguar és Land Rover autókereskedése és szolgáltató központja, miután sikeresen megtörtént a Váci út 76-80. alatt található szalon műszaki átadása.

Nem szállít a külföldi webáruház? Egy kattintásnyira az ingyenes segítség! Kereskedelmi
Nem szállít a külföldi webáruház? Egy kattintásnyira az ingyenes segítség!

Az év bármely szakában kellemetlenséget okoz, ha az online rendelt termék nem érkezik meg, vagy hamar meghibásodik. Még fontosabb a megbízható szállítás és a lehető leggyorsabb garanciális ügyintézés, ha a webshopban kiválasztott árucikket karácsonyi ajándéknak szánjuk. Nehézségeinket tetézheti, ha külföldi felületen vásároltunk. A német, cseh vagy román webshopokkal való zöld ágra vergődésben is érdemes lehet az Európai Fogyasztói Központ (EFK) díjmentes közreműködését kérni - ajánlja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az Aldi a magyar beszállítókra koncentrál Kereskedelmi
Az Aldi a magyar beszállítókra koncentrál

Az Aldi Magyarország tovább bővíti magyar beszerzésű termékei körét: az áruházlánc az alapvető tejtermékeket magyar beszállítóktól vásárolja, jövő év elejétől pedig az üzleteiben kapható valamennyi tojás is csak magyar forrásból érkezik - jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Visszarendeződik a kiskereskedelem az Auchan Korzókban Kereskedelmi
Visszarendeződik a kiskereskedelem az Auchan Korzókban

Ezt tükrözik az Auchan korzók forgalmi adatai.

Partnereink