5 stílusos tetőtéri lakás Lakás
5 stílusos tetőtéri lakás

Rengetegen szeretik, és talán pont ugyanennyien kerülik - a tetőtéri lakásoknak számos előnye van, beleértve a nagyszerű kilátást és a felső szomszéd hiányát. A ferde falakból adódó esetleges helyhiány viszont sokakat eltántorít, pedig sokszor egyedi és különleges megjelenést kínálnak. Cikkünkben bemutatunk 5 gyönyörű tetőtéri lakást, melyek garantáltan pozitív benyomást fognak kelteni benned!

Szervezeti átalakítás a Futureal-csoportnál. Tatár Tibor távozik Iroda
Szervezeti átalakítás a Futureal-csoportnál. Tatár Tibor távozik

Egy hatékony, páneurópai egységbe vonja össze a kereskedelmi ingatlanfejlesztő, valamint a vagyonkezelő üzletágát a Futureal-csoport. A Futureal Development és a Futureal Investment Partners a jövőben integráltan folytatja tovább működését, hogy a szinergiákat kihasználva tovább erősítse zöld befektetéseit és nemzetközi ingatlanpiaci jelenlétét.

Új bérbeadás a Szerémi Irodaházban Iroda
Új bérbeadás a Szerémi Irodaházban

Új bérlő írt alá hosszútávú irodabérleti szerződést a WING Szerémi Irodaházának területeire. A szerződéssel 2023 júniusától az ingatlanegyüttes Kaposvári úti szárnyának 6-7. emelete kap új bérlőt, egy közel 1300 négyzetméteres irodatérben.

Euróban kereskednek majd a Graphisoft Park részvényeivel Business
Euróban kereskednek majd a Graphisoft Park részvényeivel

A Graphisoft Park SE részvényeivel február 15-től kezdődően euróban kereskednek majd a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a pénznem-váltás miatt február 13-án és 14-én felfüggesztik a papír kereskedését a tőzsde hétfői határozata értelmében.

Folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása Urban
Folytatódik a Nyugati pályaudvar megújulása

A Teréz körúti homlokzaton, az észak-nyugati torony felújítása mellett, tervezetten februárban a dél-keleti tornyon is megkezdődnek a munkák. Várhatóan ősszel elbontják a megújult homlokzat elől a védőtetőt. Még az idén megkezdődhet a 10-13. vágány alatti keresztaluljáró álmennyezetének, világításának és burkolatainak, valamint az aluljáróból felvezető lépcsőkarok mellvédeinek felújítása is.

Digitális felmérés a magyar ingatlanpiacról Innováció
Digitális felmérés a magyar ingatlanpiacról

Az digitalizáció fogalma az elmúlt évek változásai miatt a mindennapjaink részévé vált, legtöbbször ugyanakkor elméleti síkon, megfoghatatlan módon közelítünk a kérdéskörhöz. Ezzel a hiánypótló felméréssel valós, gyakorlati oldalról szeretnének a felmérés szervezői pontos képet kapni és adni arról, hogy milyen digitalizáltsági szinten állnak a magyar ingatlanpiacon tevékenykedő cégek, vállalatok.

Optimistább a turisztikai ágazat Kereskedelmi
Optimistább a turisztikai ágazat

Kismértékben, óvatosan javultak a turisztikai és a vendéglátóipari szektor várakozásai az év elején a közeli jövőre a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a GKI Gazdaságkutató legfrissebb felmérése szerint.

A tavalyi év második felében már alig emelkedtek a lakásárak Lakás
A tavalyi év második felében már alig emelkedtek a lakásárak

2022 harmadik negyedévében érdemi lassulást követően Budapesten mindössze 1, a vidéki városokban 4 százalékkal emelkedtek a lakásárak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legújabb lakásárindexe szerint.

Csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma Kereskedelmi
Csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Tavaly decemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szigorodott az irodaházak és a plázák finanszírozása Iroda
Szigorodott az irodaházak és a plázák finanszírozása

A hitelintézetek szűkebb köre tovább szigorított a lakossági- és a vállalati hitelfeltételeken tavaly az utolsó negyedévben, a tendencia pedig 2023 első felében is folytatódhat - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a januári Hitelezési felmérésre adott banki válaszok alapján.

Hogyan alakulhat a budapesti irodaházak jövője? Iroda
Hogyan alakulhat a budapesti irodaházak jövője?

Az irodapiacon több fontos mérőszámot közöl negyedévente a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF), amelyek alapján elemezni lehet a hazai szektort. Nettó felszívás, kereslet, hosszabbítás, költözés, kínálat, tranzakciók száma, de azért a statisztikák leglátványosabb eleme mindig is az üresedési ráta volt. Megnéztük, hogy az elmúlt 15 évben hogyan alakultak a számok.

Mikor épül Budapesten ötmillió négyzetméternyi irodaház? Iroda
Mikor épül Budapesten ötmillió négyzetméternyi irodaház?

Eljött az év eleje, ilyenkor illik összegezni a tavalyi eredményeket. Mivel az irodapiac a magyar kereskedelmiingatlan-szektor zászlóshajója, vegyük számba, hogy 2022-ben mely épületeket adták át a bérlőknek. A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma adatai szerint 2022-ben összesen 267 ezer m2-nyi új területtel bővült a fővárosi irodapiac. Tavaly az üresedési ráta 11% fölé nőtt, de még azért nem kell megijedni. A teljes éves kereslet viszont 7%-kal nőtt 2021-hez képest.

Ismert tech cég költözik a Kálvin Square irodaházba Iroda
Ismert tech cég költözik a Kálvin Square irodaházba

A szeptemberben BREEAM kiváló minősítéssel kitüntetett Kálvin Square Irodaházba költözik a singapore-i székhelyű technológiai cég. A Trax a világ számos pontján rendelkezik már képviselettel, Denver, Párizs és Tel Aviv után Budapesten nyitnak irodát. A több, mint 600 főt foglalkoztató tech cég létezésének középpontjában a munkavállalói állnak, a kitűnő csapatuknak pedig a hatékony munkavégzéshez megfelelő környezetet kerestek és találtak is a Kálvin Square irodaházban a 2010-ben alapított Trax vezetői.

Topligás igazolások az ESTON-nál Iroda
Topligás igazolások az ESTON-nál

Az ESTON International, a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ingatlantanácsadó, az elmúlt éveket tekintve kiemelkedő eredményeket, sikeres ügyleteket és számos szakmai elismerést tudhat maga mögött. Szerteágazó és folyamatosan bővülő, megújuló szolgáltatásainak, valamint szakértői csapatának köszönhetően 1993-as alapítása óta a hazai kereskedelmi ingatlanpiac egyik legjelentősebb szereplőjévé nőtte ki magát.

Jelentős energiamegtakarítás a Váci Greens D-ben Iroda
Jelentős energiamegtakarítás a Váci Greens D-ben

Már idén is akár többhavi energiaköltségnek megfelelő összeget takaríthatnak meg a Váci Greens D irodaépület bérlői az irodaházban zajló energetikai beruházásnak köszönhetően. Az épület tulajdonosa és üzemeltetője, a GTC Magyarország a második negyedév végére 20 százalékkal – mintegy 500 MWh-val – csökkenti az épület jelenlegi energiaigényét és ezáltal az üzemeltetési költségeit.

A hibrid munkavégzés otthona Iroda
A hibrid munkavégzés otthona

A Bravosincord 15 éves tapasztalatának segítségével nyerte el végleges formáját a United Consultúj irodája a BudaPart City újgenerációs irodaházkomplexumban.

2022 végén a MOL Campus szakított. Hatalmas új állomány érkezett az irodapiacra Iroda
2022 végén a MOL Campus szakított. Hatalmas új állomány érkezett az irodapiacra

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma közzétette 2022 negyedik negyedévére vonatkozó irodapiaci összegzését. Átadták a MOL Campust, az üresedési ráta pedig 11% fölé nőtt. A teljes éves kereslet 7%-kal nőtt 2021-hez képest. Továbbra is a Váci út a sláger, vagyis itt sincs újdonság. Összességében tavaly csaknem 300 ezer m2-nyi új állomány érkezett a piacra.

Globális logisztikai vállalat költözik a H2Offices irodakomplexumba Iroda
Globális logisztikai vállalat költözik a H2Offices irodakomplexumba

Az Orbico Hungary a H2Offices irodakomplexum első fázisába költözik. Az új bérlő 1 253 négyzetméter irodaterületet foglal el az épületben.

Tapasztalt leasing manager csatlakozott a HelloParks csapatához Iroda
Tapasztalt leasing manager csatlakozott a HelloParks csapatához

Bodahelyi András személyében tovább bővült a HelloParks Business Development részlege. A szakember több mint egy évtizeden át a CPI Hungary ingatlankezelő irodai és ipari portfóliójának lízingtevékenységéért felelt.

A Nagy Testvér figyel téged! Az irodaházak ma már a dolgozók veséjébe látnak Iroda
A Nagy Testvér figyel téged! Az irodaházak ma már a dolgozók veséjébe látnak

Miközben az elmúlt évben az irodapiac slágertémája a „visszatérés a munkahelyekre” folyamat volt, ma már egyre több üzemeltető kezdte el mérni az irodaházak kihasználtsági adatait. Így újabb lépéseket tehetnek az épületek karbonlábnyomának csökkentése érdekében, és a bérlők is optimalizálhatják a munkafolyamataikat.

Megkezdődött a globális konszolidáció a proptech-piacon Innováció
Megkezdődött a globális konszolidáció a proptech-piacon

2022-ben az új makrogazdasági helyzet miatt nagy kérdések merültek fel a proptech startupok értékpotenciáljával kapcsolatban a globális piacon. A technológiai újoncok továbbra is a fúziók és a felvásárlások célpontjai maradnak-e, illetve lehet-e idén számítani a hagyományos ingatlancégek akvizíciójára? Mindenesetre folytatódhat a konszolidáció időszaka, hogy aztán a piac erőt gyűjtve újabb lendületet vegyen.

A Wifi lesz a főnök legjobb barátja az irodákban? Innováció
A Wifi lesz a főnök legjobb barátja az irodákban?

Amerikai kutatók a napokban egy olyan megoldás kidolgozásáról számoltak be, amely szerint a Wi-Fi-s eszközök által kibocsátott jelek alkalmasak lehetnek a falakon történő átlátásra és annak megállapítására is, hogy hány személy tartózkodik és mit csinál az épületekben a közelükben.

Ők lehetnek az ingatlanpiaci vállalatok kulcsfigurái, akik mindent tudnak! Innováció
Ők lehetnek az ingatlanpiaci vállalatok kulcsfigurái, akik mindent tudnak!

A Chief Data Officerek (CDO), azaz az adatkezelési vezetők viszonylag új szerepkörben dolgoznak, akik egyre nagyobb számban jelennek meg a nagyvállalatok világában. Sőt, ma már az ingatlanpiaci cégeknél is egyre több helyen töltenek be ilyen típusú állást.

Padlóra került a fintech ipar Innováció
Padlóra került a fintech ipar

A csúcsokat döntő 2021-es év után negatív rekordot hozott a 2022-es év a digitális pénzügyek piacán: egy év alatt értéke mintegy 50 százalékát vesztette el a tőzsdén jegyzett fintech cégek teljesítményét mérő index 56 cége - közölte a Fintech.hu és a Peak hazai fintech vállalat közösen megjelenő kiadványában.

Okosparkolás-rendszerrel lépett a portugál piacra egy magyar cég Innováció
Okosparkolás-rendszerrel lépett a portugál piacra egy magyar cég

Intelligens parkolásmenedzsment-szoftverével lépett a portugál piacra a magyar tulajdonban lévő EPS-Global Zrt.

Már Fényeslitkén is az 5G hódít Innováció
Már Fényeslitkén is az 5G hódít

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált.

A Bosch Innovációs Kampusz a hazai irodapiac unikális gyöngyszeme Design&build
A Bosch Innovációs Kampusz a hazai irodapiac unikális gyöngyszeme

A Gyömrői úton nemrég átadott 21 ezer négyzetméteres innovációs kampusszal a Bosch valóban kimaxolta a dolgozói jóllét fogalmát. Szerénytelenül állíthatjuk, hogy ez valóban a jövő munkakultúrája és munkahelye.

A digitalizáció miatt összemosódott a munkaidő és a szabadidő Innováció
A digitalizáció miatt összemosódott a munkaidő és a szabadidő

A hibrid munkavégzés, a home office, illetve a digitális nomád lét elterjedésével egyre nehezebb feladata van azoknak a munkavállalóknak, akik szeretnék megtartani a munka és a magánélet közti egészséges egyensúlyt. Míg néhány évvel ezelőtt a kérdést meg lehetett oldani azzal, hogy az ember kikapcsolta a számítógépét vagy mobiltelefonját, a folyamatos digitális jelenlét miatt ma már ez nehezen elképzelhető. Egyre több felhasználónak vált kényelmetlenné, hogy munkahelye a digitális eszközein keresztül beszivárog a magánéletébe, vagy éppen fordítva. Erre a problémára jelent kézenfekvő megoldást a legújabb okoseszközökön már elérhető „Fókusz” üzemmód, ami az elkövetkező években a gyártók egyik kiemelt fejlesztési területe lesz.

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció Innováció
Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

Magyarország legnagyobb irodakomplexuma jön létre, ahová bevezetik a távhőt is Innováció
Magyarország legnagyobb irodakomplexuma jön létre, ahová bevezetik a távhőt is

A GTC tulajdonában lévő Centerpoint irodakomplexumban jelentős nagyságrendben megújulnak a belső terek, miközben óriási energetikai fejlesztések zajlanak. Emellett már kivitelezés alatt áll a harmadik fázis, amelynek elkészülte után a teljes ingatlanegyüttes eléri a 75 ezer négyzetméternyi bérbeadható összterületet, ezzel az ország egyik legnagyobb irodakomplexuma lehet.

Erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitás Business
Erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitás

Januárban erősödésnek indult az euróövezet gazdasági aktivitása hat havi lassulás után a londoni S&P Global Market Intelligence piackutató intézet beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.

Jövőre kevesebb kereskedelmi ingatlan épülhet Kereskedelmi
Jövőre kevesebb kereskedelmi ingatlan épülhet

Az Erste várakozása szerint idén még kitart a lendület, és tavalyhoz hasonlóan 2023-ban is jelentős mennyiségű új területtel bővül a kínálat a budapesti iroda- és raktárpiacon. A bizonytalan gazdasági környezet és a magas kamatok miatt azonban a fejlesztők óvatosabbá válnak, és a következő időszakban csak a kimagasló adottságú projekteket indítják el. A kiskereskedelmi ingatlanok esetében a vásárlóerő csökkenése nehézséget okoz, a jellemzően több évtizedre tervező befektetők azonban tudják kezelni az ilyen időszakokat.

Szinte teljesen megteltek a Prologis logisztikai központjai Kereskedelmi
Szinte teljesen megteltek a Prologis logisztikai központjai

A Prologis éves összefoglalója szerint tavaly összesen 31 fejlesztést indítottak el Európában, amelyek csaknem 748 ezer négyzetméter nettó bérbeadható területet jelentenek.

Terjed a rejtett befolyásolás az online kereskedelemben Kereskedelmi
Terjed a rejtett befolyásolás az online kereskedelemben

Terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben, az európai fogyasztóvédelmi hatóságok gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada észrevétlen, úgynevezett sötét "mintázatú" módszerekkel manipulálja a fogyasztókat az online térben - hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keddi közleményében miután részt vett az európai gyorsvizsgálatban.

Elképesztő mértékben emelkedtek az árak az iparban. Az energia mindent vitt Kereskedelmi
Elképesztő mértékben emelkedtek az árak az iparban. Az energia mindent vitt

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek - közölte a KSH. Az árak az energiaiparban (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) - a világpiaci árak drasztikus növekedése és a hatósági ár szabályozásának módosítása következtében - 130 százalékkal emelkedtek.

Minden várakozást felülmúlt a magyar turizmus Kereskedelmi
Minden várakozást felülmúlt a magyar turizmus

Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Hatalmas tempóban bővül a magyar logisztikai ingatlanpiac Kereskedelmi
Hatalmas tempóban bővül a magyar logisztikai ingatlanpiac

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma közzétette a 2022 negyedik negyedévére vonatkozó ipari/logisztikai ingatlanpiaci adatait. Ismét átadtak 110 ezer négyzetmétert, vagyis az ingatlanszektor legdinamikusabb szegmenséről beszélhetünk. Az üresedési ráta továbbra is alacsony, Budapesten alig 3,8%, vagyis a kereslet alig csökken. A legnagyobb szerződés több mint 118.000 m2 ‐re a CTPark Szigetben Budapest valaha regisztrált legnagyobb szerződése volt.

Nemzetközi divatmárka érkezik Budapestre Kereskedelmi
Nemzetközi divatmárka érkezik Budapestre

A Primark nemzetközi divatáruházlánc szeptemberben megnyitja első üzletét az Arena Mallban.

A BDPST Group két osztrák síszállodát értékesített Kereskedelmi
A BDPST Group két osztrák síszállodát értékesített

A BDPST Zrt. megállapodást írt alá a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalat értékesítéséről. A vételi ajánlatot tevő cég, a Peter’s Consulting Korlátolt Felelősségű Társaság 2023. február 1-jétől veszi át az osztrák síszállodák üzemeltetését. A tranzakció illeszkedik a BDPST Group hosszú távú stratégiájába, valamint hozzájárul az új, egységes ernyőmárka, a Botaniq Collection bevezetéséhez. A prémium márka lehetővé teszi az alá tartozó szállodák egységes értékajánlatának kialakítását, továbbá egy összehangolt, magas minőségű szolgáltatási színvonal felállítását.

Folytatódik az East Gate PRO Business Park fejlesztése Kereskedelmi
Folytatódik az East Gate PRO Business Park fejlesztése

A WING legújabb ipari fejlesztésében, az East Gate PRO Business Parkban megkezdődtek a második ütem építési munkái. Az észak-pesti ipari park - melynek első ütemét 2022 októberében adták át -legújabb épülete 9100 négyzetméter bérelhető területet kínál majd bérlői számára, átadása pedig 2023 nyarán várható.

Partnereink