A Varso Place elnyerte a WELL új egészségbiztonsági minősítését

Iroda 2021-04-20

A HB Reavis nemrég készült Varso Place épületei elnyerték a WELL egészségbiztosítási minősítését. Ez a minősítés többek között felméri egy épület képességeit a fertőző betegségek terjedésének csökkenését illetően.

A cég régóta kiemelten fontosnak tartja a kényelmes - és ebből adódóan a jó munkahelyi környezetre fókuszáló és a biztonságos - kialakítást a tervezési folyamatok során.

A WELL Építő Intézet a COVID-19 során létrehozta azt az egészségbiztonsági minősítést, amelynek segítségével a vállalatok felkészülhetnek és kellő biztonságot nyújthatnak munkavállalóiknak a visszatéréshez. A minősítés emellett referenciaértéket is nyújt, amely irányítja, hitelesíti, elismeri, valamint skálázza a tulajdonosok és üzemeltetők erőfeszítéseit a kritikus egészségügyi és biztonsági kérdésekben.

A minősítés a fertőző betegségek enyhítésére összpontosít az operatív szabályok és a fertőtlenítés fenntartásának nyomán. Értékeli továbbá az épület hajlandóságát a még szélesebb körű egészségügyi és biztonsági igények megvalósítására, a penész mérséklésétől vagy a levegő és a víz minőségének javításától, egészen a vészhelyzeti stratégiákig, különös tekintettel a krízisek alatti mentális egészségre és a közösség immunitására.

Maga a WELL Egészségbiztonsági Minősítés a kiadás dátumától számítva egy évig érvényes. A minősítés fenntartása érdekében a projekt csoportoknak meg kell felelniük az adott projekt éves megújítási követelményeinek.

A WELL Health-Safety Rating az Egészségügyi Világszervezet, az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Elhárítási Központja, valamint a vezető tudományos és kutatóintézetek útmutatásain alapul. Az értékelés csaknem 600 közegészségügyi szakértő, virológus, kormánytisztviselő, akadémikus, üzleti vezető, építész, tervező, tudós és szakember betekintéséből származik.

A HB Reavis az emberközpontú kialakítás iránti elkötelezettségének igazolásaként fel kívánja venni a kapcsolatot a WELL-el, hogy az ellenőrizni tudja többi projektjét is.

A legmagasabb zöld építési előírások szerint tervezték és építették a HB Reavis Varsó központjában fejlesztett Varso Place vegyes felhasználású épületet, amely irodákból, szállodából, innovációs központból és kiskereskedelemből áll. A Varsó-torony építése folytatódik, amely a befejezés után szintén WELL Health-Safety minősítést kap majd.

Partnereink