Access4you védjegyet szerzett ingatlanportfóliójára a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő

Iroda 2022-06-10

A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. portfóliója nagy részére - nyolc ingatlanra - szerezte meg az Access4you tanúsítást és minősítést.

Itthon is egyre inkább előtérbe kerülnek a fenntarthatósági (ESG) szempontok. A gyors alkalmazkodás komoly versenyelőnyt jelent a piacon, a sikeres felkészüléshez pedig a legtöbbször külső szakértőt is bevonnak a folyamatokba. Az ESG szabványok megváltoztatják a befektetések értékelésének perspektíváját. A tiszta profitmaximalizálás már a múlté – a befektetők most arra motiválják a vállalati kultúrát, hogy felelősségteljesebben működjenek a környezetért és a társadalomért.

A befektetők számára az ideális világ, ha számszerűsíthető tényezőket lehet mérni. Ezt mindig is az ESG-integráció legnehezebb részének tekintették. Az S esetében ez különösen nehéznek tűnik, mivel egyes S-tényezőket (például a humán faktort) viszonylag nehéz meghatározni.

A vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy portfóliójukról egyre több mérhető információt közöljenek. A jó hír az, hogy ha egy vállalat el akarja kezdeni az S hatását mérni, az akadálymentesítésre összpontosító Access4you® európai tanúsító védjegye és minősítő rendszere kiváló kiindulópont a digitális auditáló rendszernek köszönhetően.

Egyre nagyobb azon ingatlanpiaci szereplőknek a száma, akik ingatlanvagyonuk akadálymentességét és az erről szóló hiteles és részletes információt az esélyegyenlőségbe vetett bizalmuk és a jövőbeni üzleti sikerek kulcsfontosságú elemeinek tekintik. Ezt az üzleti stratégiát követve a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt az Access4you-t, mint független auditort bízta meg ingatlan portfóliója tanúsításával és minősítésével.

Az Access4you által felmért és tanúsított épületek között szerepel a Parkway Irodaház, Westpoint Irodaház, MBC Irodaház, a BCW Irodaház, és a Dévai Irodaház. Tanúsított helyszín minősítést kapott a budapesti Rózsakert Bevásárlóközpont, amely az Access4you minősítési rendszere szerint akadálymentes kerekesszékes és mozgássérült, idős és mozgásukban korlátozott, babakocsival érkező, valamint segítőkutyával közlekedő látogatók számára. A vidéki ingatlanok közül a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpont és Szinvapark Parkolóház az Access4you felmérése alapján szintén Tanúsított helyszín minősítést kaptak.

Az Access4you minősítési rendszere azokat a helyszíneket tekinti akadálymentesnek, ahol az adott speciális igényű érintetti csoport számára szabad a bejutás, a belső közlekedés, valamint a helyszín által nyújtott szolgáltatások akadálymentesen elérhetők és igénybe vehetők. Az Access4you által vizsgált területek között szerepel a megközelíthetőség, a bejárat, a külső és belső környezet, az ajtók, liftek és lépcsők, illetve a rámpák paraméterei, a berendezések sajátosságai, valamint az akadálymentes használatot támogató eszközök és szolgáltatások megléte.

Partnereink