Akadálymentességi minősítést kapott a Millennium Gardens irodaház

Iroda 2021-10-04

A TriGranit fejlesztésében épülő Millennium Gardens az akadálymentességet vizsgáló Access4you arany fokozatú minősítését érte el a projekt kiviteli tervei alapján.

A fejlesztő számára a bérlői igényeknek való megfelelés alapvető fontosságú, melynek egyre fontosabb eleme a speciális igényű, vagy megváltozott munkaképességű munkavállalók kiszolgálása, és számukra a befogadó környezet megteremtése. Ennek megfelelően a fejlesztés során kiemelt figyelmet kapnak az akadálymentességet támogató megoldások.

A minősítés – rengeteg egyéb szempont mellett – figyelembe veszi a járdák tervezett szélességét és egyenletességét, rámpák jelenlétét, az ajtók és liftek szélességét és könnyű használhatóságát, a szükséges jelzések meglétét, a mellékhelyiségek akadálymentességét is. Az épületben a hallássérült látogatók számára egy táblagép áll majd rendelkezésre a recepción a jelnyelvi segítségnyújtáshoz, az előcsarnokban pedig indukciós hurokrendszer kerül kiepítésre.. Ez az eszköz mágneses mezőn keresztül fogja továbbítani a hangot a hallókészülékhez a háttérzaj, interferencia vagy akusztikai torzítás kiküszöbölése érdekében.

„Észrevehetően egyre nagyobb azon ingatlanpiaci szereplőknek a száma, akik irodaterületeik akadálymentességét és az erről szóló hiteles és részletes információt az esélyegyenlőségbe vetett bizalmuk és a jövőbeni üzleti sikereik kulcsfontosságú elemeinek tekintik. Kiváló példa erre a Millennium Gardens, ahol a fejlesztés során kiemelt figyelmet szentelünk az épület akadálymentesítésére, hiszen a befogadó környezet kialakítása fontos feltétele a közösségi integráció megvalósulásának. Hisszük, hogy mozgásukban korlátozott, kognitív zavarral vagy audiovizuális akadályokkal élő emberek integrációja esélyegyenlőségi és emberi jogi szempontokból is elengedhetetlen, de az egyetemes, inkluzív környezet fejlesztésével és ösztönzésével a vállalkozások és cégek számára gazdasági és üzleti előnyt is jelent” – mondta Makk Károly Dömötör a TriGranit Vezető Bérbeadási Menedzsere.

A Millennium Gardens a környezettudatosság mellett

Az Access4you minősítés mellett az épület korábban elnyerte a BREEAM Excellent tanúsítványt is, mint könyezettudatosan épülő és jövőben működő építmény. Többek között az elektromos autóval érkezők számára töltőpontok épülnek, a biciklivel érkezőknek biztosítják az öltözési és tisztálkodási lehetőséget, a motorozni vágyók pedig dedikált parkolóhelyeken parkolhatnak. A hulladék szelektíven kerül majd gyűjtésre, az épület liftjei, hűtés/fűtés/ rendszerei és mozgásérzékelős világitásrendszere energiatakarékosan működnek majd. Az épülethez tartozó kert öntözése a tervek szerint az esővízgyűjtő öntözőrendszerrel történik majd, a friss és tiszta ivóvizet az ivóvízszűrő rendszer fogja biztosítani a dolgozóknak.

A közép – és nagyvállalatok számára ideális Millennium Gardens a Millennium City Center modern, szellős, egyszerre vízparti panorámával és kiváló közlekedési lehetőségekkel ellátott területének legújabb, legnagyobb presztízzsel bíró és egyben azt lezáró fejlesztésének ékköve lesz. 3 670 négyzetméteres, könnyen osztható szintek kerültek kialakításra a 10 emeleten összesen 37 000 négyzetméteres irodaházban, melyben dunai panorámát teljes egészében biztosító tetőterasz is kialakításra kerül.

Partnereink