Az Agora Budapest már két BREEAM minősítéssel rendelkezik

Iroda 2021-06-02

A HB Reavis által fejlesztett Agora immáron két BREEAM fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik. Az Agora Tower Excellent minősítést kapott, míg az Agora Hub - Magyarországon elsőként – elérte az Outstanding minősítést.

A legmagasabb magyarországi – köztük az egyetlen Outstanding – minősítéssel rendelkező épületek hűen tükrözik a HB Reavis stratégiáját, mely a fenntartható és felelősségteljes építészeten és projekteken alapul. Ez a megközelítés jellemzi a folyamatokat, a koncepció kialakításától az építésen át egészen az operatív irányításig. A BREEAM a beruházás számos szempontját vizsgálja, a csapadékvíz-gyűjtéstől és az alternatív közlekedési formáktól – pl. kerékpáros infrastruktúra, elektromos autók töltőállomásai - az energia fenntartható felhasználásán át a biodiverzitás fejlesztéséig.  

Környezeti szempontból mindkét Agora épület magas szinten fenntarthatónak bizonyult, mivel hozzájárulnak a természeti erőforrások védelméhez, egyúttal biztosítják a munkavállalók és a helyi lakosok egészségét és jóllétét. Erre tökéletes példa a homlokzati kialakítás és az alaprajzi elrendezés, melyek minden szintről kivételesen nagy mennyiségű természetes fényt és széles kilátást biztosít, az egyetemes tervezésiintézkedések pedig garantálják, hogy az épület funkciói mindenki számára elérhetőek legyenek. Ezen felül az épület gépészeti kialakítása a jövőbeli klímaváltozás okozta hatásokat is figyelembe veszi.  

 Az esővizet az alagsorban gyűjtik össze, és növények öntözésére használják. Az épület csapvizét részben napkollektorok melegítik, az energia- és vízmérési rendszer jelzi az esetleges kiugrásokat, eltéréseket. A parkolóhelyek 3 százaléka elektromos töltőállomással is rendelkezik, és az épülethez tartozó több száz kerékpártároló, valamint az öltözők és zuhanyzók ösztönzik a dolgozókat a fenntarthatóbb közlekedési módszerek alkalmazására és az egészséges életmódra. 

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink