Az Alkotás Point ismét megkapta a zöld minősítést

Iroda 2021-08-10

Ismét megkapta a Diófa Alapkezelő ingatlanportfoliójába tartozó Alkotás Point a fenntartható ingatlanokat osztályozó BREEAM minősítést. A Budapest „nyugati kapujaként” is emlegetett irodaház 2019-ben kapta meg első alkalommal a nemzetközi zöld minősítést, amelyet a környezetbarát fejlesztéseinek köszönhetően az ingatlan idén is kiérdemelt.

2021 júliusában sikeresen megújította a BREEAM “Very good” minősítését a Diófa Alapkezelő portfóliójába tartozó Alkotás Point irodaház. A 2002-ben átadott, több mint 25 ezer négyzetméteres, három szárnyból álló komplexum modern építészeti karakterével jellegzetes pontja a fővárosnak: a Budapest „nyugati kapujaként” is emlegetett ingatlant 2018-ban vásárolta meg a Diófa Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Torony Ingatlan Befektetési Alap.

Az Alapkezelő az ingatlan átvilágítása óta kiemelt fontosságú célkitűzésének tekinti az épület által generált ökológiai lábnyom csökkentését. Az átvétel után nem sokkal bevezetésre került az integrált hulladékkezelés, amelynek keretében a nem újrahasznosítható kommunális hulladék mennyiségét sikerült minimálisra csökkenteni. Az eljárás lényege, hogy az épületben keletkező szemét szelektálására, köztük a szelektív hulladék kiválogatására helyileg kerül sor. 2019-ben az adiabatikus hűtési rendszer is beüzemelésre került, amely jelentős villamos energia megtakarítását teszi lehetővé.

A Diófa Alapkezelő környezettudatos építészeti megoldások révén mind az akvizíció, mind az üzemeltetés során igyekszik hozzájárulni a fenntarthatósághoz. Ennek egyik pillére az olyan nemzetközi sztenderdekhez kialakított minősítési rendszereknek és tanúsítványoknak való megfelelés, mint a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), amely az egyik legelterjedtebb épületminősítési rendszer a környezettudatos építkezés területén.

Az Alapkezelő emellett elkötelezett a fenntartható ingatlanfejlesztés és működtetés iránt, a vállalat portfolióját képező ingatlanok közül több épület is rendelkezik nemzetközi energiahatékonysági minősítéssel. Az Alkotás Pointon kívül a V17 is BREEAM minősítést kapott korábban, de a Green House, Infopark A és E épülete is kiérdemelte az épületek környezetbarát és gazdaságos minőségét igazoló LEED tanúsítványt.

Partnereink