Az irodai munkavégzés bizonyos munkaköröknél vonzerővé vált

Iroda 2021-07-28

Az otthoni munkavégzés elterjedésével az álláskeresők minden korábbinál jobban keresik a rugalmasságot, ugyanakkor gyakran értékelik a lehetőséget, ha az irodából dolgozhatnak és személyesen vehetnek részt csapatmunkában. A New Work HR-vezetői azt foglalták össze, hogyan változtak a toborzási trendek a két legnagyobb piacukon, Magyarországon és Lengyelországban, a járvány kezdete óta.

„2020 első felében túljelentkezést tapasztaltunk szinten minden munkakörre vonatkozóan, rengeteg nagyon jó jelölt a pandémia miatti állásvesztés következtében azonnal elérhetővé vált a piacon. Ez a “kétségbeesett” álláskeresési tendencia 2021 első felében lényegesen megváltozott, egyre több munkalehetőség érhető el, és kevesebb a minőségi jelölt, a pályázóknak van lehetőségük válogatni. Múlónak látszik az a tendencia, hogy az esetleges COVID miatti létszámcsökkentés a próbaidősöket is érinti és emiatt nehezebben köteleződnek el egy új munkahely mellett a jelentkezők” – magyarázza Erdődy Gabriella, a New Work Magyarországért és Csehországért felelős HR menedzsere.

A HR-szakember kiemeli, hogy a távmunka elterjedésével a vállalat számára könnyebbé vált a megfelelő jelöltek megtalálása bizonyos pozíciókba, főként azokba, amelyek nem igényelnek személyes interakciót, mivel a csapat multinacionális és mindenki más országból dolgozik.

"A legtöbb állás esetében ugyanakkor a jelöltek valójában megkönnyebbülnek, amikor meghallják, hogy olyasvalakit keresünk, aki a legtöbb napon bejön az irodába. Sok nagy multinacionális cégnél még legalább az év végéig tart a home office üzemmód és az álláskeresőknek egyértelműen hiányzik a kollégákkal való napi szintű interakció" - teszi hozzá Erdődy Gabriella.

"A munkavállalók manapság rugalmasságot várnak el a munkáltatóktól, különösen a munkavégzés helyét és a juttatásokat illetően. A jelentkezők nagyon lelkesek azért, hogy olyan környezetben dolgozhatnak nálunk, amely elősegíti a kreatív csapatmunkát, valamint olyan privát irodákkal rendelkezünk, amelyek támogatják a koncentrációs munkát is" – teszi hozzá Monika Pawelczak, a New Work Lengyelországért felelős HR menedzsere.

A vállalat HR-csapata azt is kiemeli, hogy míg korábban az álláskereső weboldalak jelentős szerepet játszottak a jelöltek megszólításában, mára a közösségi média és az ajánlások váltak a munkaerő-toborzás elsődleges eszközeivé.

Fotó: pixabay

Partnereink