Az S IMMO aktivizálta magát a budapesti irodapiacon

Iroda 2022-09-28

Az IMMOFINANZ szándéknyilatkozatot írt alá az S IMMO vállalata részére a magyarországi irodai ingatlanjainak eladásáról. Ez a tranzakció a CPI Property Groupon belüli szoros együttműködés révén valósul meg. A magyar portfólió 6 budapesti irodaépületet foglal magában, közel 124 000 négyzetméternyi bérbeadható területtel. A tranzakció lezárására 2022 vége előtt sor kerülhet.

Az IMMOFINANZ portfólió szintű stratégiája az értékteremtő növekedési pálya folytatását célozza. Az új befektetések a jelenlegi piaci környezetben a kiskereskedelmi és irodai eszközökre összpontosítanak. Emellett az aktív portfóliókezelés magában foglalja majd a mintegy 1 milliárd euró összértékű ingatlanok értékesítését, valamint az IMMOFINANZ fő piacain lévő, magasabb hozamú ingatlanokba történő befektetést, illetve ezen források adósságtörlesztésre történő felhasználását.

A fenti stratégia részeként az IMMOFINANZ korábban bejelentette egy prágai irodaházának értékesítését, valamint CPI Property Group a kiskereskedelmi portfóliójának megvásárlását. A magyarországi irodaépületek az S IMMO számára történő értékesítése jogi szempontból "kapcsolt felekkel folytatott ügyletnek" minősül. Az ilyen típusú ügyletek magas átláthatósági és megfelelési követelményekhez kötöttek, és az IMMOFINANZ elkötelezett a legmagasabb szintű vállalatirányítási normák betartása mellett.

Fotó: Haller Gardens

Partnereink