Bemutatjuk a nemrég díjazott bp irodát

Iroda 2021-06-15

Az Agora épületében kapott helyet a bp új irodája, amely az Év Irodája versenyen Az Év Fenntartható Irodája díjat nyerte el. A munkahely 7 szinttel, 22 ezer négyzetméteren törekszik egy olyan ideális munkakörnyezetté válni, ahol a munkavállalói igények és a vállalati modernizáció egyaránt fókuszba kerülnek. A tervezésnél olyan aktuális irányelvek fogalmazódtak meg, mint a fenntarthatóság, az otthonosság és a közösségi élmény.

A bp globális üzleti szolgáltatóközpontja 2009-től működik Budapesten, 2017-ben egy szegedi irodával kibővülve. Céljuk egy olyan integrált energiavállalattá válni, mely növelni tudja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beruházásait, és előre tud lépni az alacsony károsanyag kibocsátású jövő felé. A cég vezetősége 2018-ban döntött a költözés mellett. Egy olyan irodatér kialakítását tűzték ki tervként, amely az egyént helyezi a középpontba, megfelel a munkavállalói igényeknek, összhangban van a vállalati modernizációs törekvésekkel, céges értékeikkel és a fenntarthatósági céljaikkal, írja az epiteszforum.hu.

A belsőépítészet tervezést egy munkahelyi kutatás, a márkastratégia és a munkavállalói út feltérképezése alapozta meg. Fontos volt, hogy a munkahely kiváló felhasználói élményt közvetítsen funkcióban, érzésben és dizájnban a dolgozóknak, az érkező vendégeknek, partnereknek és jelölteknek. Az építészeti koncepció tervet a WeWork készítette, a DVM feladata pedig a koncepcióra épített kiviteli tervezés volt a hazai szabványokkal és előírásokkal összhangban lehetőleg az itthon elérhető termékekre alapozva.

Előremutató és innovatív technológiák és funkciók kerültek beépítésre, hogy tovább növeljék a felhasználói élményt és az iroda fenntartható üzemeltetését (pl. szenzorokkal felszerelt és Dali vezérelt a világítástechnika, automata árnyékolás, adaptív környezeti kontrol, digitális térkép és helyzetmeghatározás, egyéni mosdók, stb.). A belsőépítészeti koncepció és a tér szervezése, tervezése és kivitelezése megtestesíti a bp látásmódját, dinamizmusát és szegmensének vezető szerepét. 

A tervezési analógia egyedi: az anyagok, színek, textúrák egy rendszerre, egy belsőépítészeti gondolatszálra lettek felfűzve. Ez a gondolatmenet a biofílikus dizájnon alapszik, mely a beépített anyagok kiváló minőségét, textúráját, a levegő minőségét, a kényelmes környezetet, a külső épített és természeti környezettel való kapcsolódást és a természetes fényt jelenti. A tervezés bátran hívható akár összművészeti alkotásnak is, ugyanis a tervezők a teljes belső berendezésre kiterjedő koncepciót valósítottak meg. Ez a komplexitás tetten érhető a közösségre gyakorolt hatásban, mely mindenki által látható és érezhető.

A bp 2020 szeptemberében vette birtokba az új irodát az Agora Hub épületében. Hét emeleten, 22.000 négyzetméteren 1800 munkaállomás, 250 tárgyaló és alkotó/kreatív terület, valamint a jóllétet támogató helyiségek. A munkahelyi élmény megteremtésének középpontjában az ergonómia és az ember áll. Az ergonomikus munkaterek fokozzák a jó közérzetet és serkentik az együttműködést.

További részletek az építészfórum cikkében.

Partnereink