Bukarestben vásárolt irodaházat a magyarországi Adventum csoport

Iroda 2021-08-05

Megvásárolta a bukaresti Hermes Business Campus irodaház-komplexumot a magyarországi Adventum csoport - közölte a CBRE Románia.

Az Adventum első romániai beruházása a 2021-es év legnagyobb irodaház-tranzakciója Bukarestben, és 2018 óta a legnagyobb olyan ingatlanpiaci beruházás Romániában, amelyet egy új szereplő hajt végre. "Ez egy bizalmi szavazás is az irodabérleti szektornak. Azt jelzi, hogy a befektetők magabiztosan térnek vissza erre az üzleti területre" - mondta Mihai Patrulescu, a CBRE Románia ingatlanbefektetési igazgatója.

A 75 ezer négyzetméteres összterületű Hermes Business Campus (HBC) tulajdonjogát az Adventum szerezte meg a Quartum ingatlanalap számára, amely immár több mint 200 ezer négyzetméter bérelhető területtel rendelkezik Lengyelországban, Magyarországon és Romániában. A komplexumban olyan neves bérlők vannak jelen, mint a DB Schenker, a Luxoft, a Lavalin, a Mondelez, a holland nagykövetség és a Xerox.

A Ziarul Financiar román üzleti lap 120-150 millió euróra becsülte a vételárat. A Hermes Business Campust a belga Atenor építette, és több éve árulja, ám a nagy érdeklődés ellenére a lehetséges vásárlók visszaléptek - írta korábban a Profit.ro portál.

Fotó: Hermes Business Campus Facebook-oldal

Partnereink