A Codic Hungary új ügyvezetője adja át novemberben a Green Court Office-t

Iroda 2021-10-14

Kalapács Kornél tölti be a Codic Hungary ügyvezetői pozícióját – jelentette be a társaság. A szakember mintegy 30 éves nemzetközi és hazai ingatlanfejlesztésben és -kivitelezésben szerzett tapasztalattal erősíti a Codic hazai leányvállalatát, amely a jövő hónapban már az irányításával adja át a Green Court Office A épületét. A Codic az elérhető apartmanok már 50 százalékát értékesítette az első fővárosi iskolaépület felújítását is magába foglaló budai HomeWork projektjében. Sőt hamarosan útjára indítja újabb különleges irodafejlesztését az egykori Modiano cigarettapapír- és -hüvelygyár épületében a Váci úton. A jelenleg zajló projektekkel együtt a Codic 53.100 négyzetméter irodát és mintegy 300 lakást épített Magyarországon.

20 év után, októberben Kalapács Kornél váltotta Christophe Bovingot a Codic Hungary ügyvezetői székében. Mielőtt a Codichoz csatlakozott, a szakember az Orco Property Group magyarországi részlegét, majd a Colas-Bayer-csoport hazai tevékenységét irányította. Az építőmérnök, MBA-diplomás Kalapács Kornél mintegy 30 éves szakmai múltja során nemzetközi és hazai tapasztalatokat szerzett az ingatlanfejlesztés területén; több megaprojektben vett részt többek között Franciaországban, Dubajban, Türkmenisztánban és Tahitin.

„A magyar Codic-csapattal olyan fenntartható és értékálló projektek létrehozása a célunk, amelyek a munkavégzés területén és a lakáspiacon egyaránt kielégítik a gyorsan változó társadalmi igényeket” – fogalmazott Kalapács Kornél.

Az új ügyvezető elmondta, hogy a Codic mozgalmas évzárásra készül. A Green Court Residence kiemelkedő piaci fogadtatása után jelenleg a Green Court Office irodaház befejező munkálatai zajlanak. A novemberben nyíló, BREEAM Excellence előminősítéssel rendelkező irodaházat már több mint 74 százalékban bérbe adták: olyan nemzetközi vállalatok központjainak ad majd otthont, amelyek a fenntarthatóság mellett az együttműködést támogató környezet kialakítására törekszenek.

Az első bérlők, a holland Randstad és az olasz Vagheggi a jövő hónapban be is költözhetnek az irodájukba. A legfelső szinten fennmaradó további – összesen 4000 négyzetméter – terület kiadásáról jelenleg is tárgyalnak.


Kalapács Kornél és Christophe Boving

A Codic az épület kivitelezése során figyelembe vette az Access4you Gold minősítés előírásait, amelyek a megváltozott munkaképességű emberek munkavégzését könnyítik meg. A 20 ezer négyzetméteres Green Court Office nem csak a nevében zöld: környezettudatos tervezésével és a 3300 négyzetméteres belső park köré szervezett épületegyüttesével a budapesti irodapiac környezettervezési szempontból is egyik legvonzóbb új szereplője.

Az értékmegőrző ingatlanprojektek specialistájaként is ismert Codic hamarosan elindítja legújabb fejlesztését a Váci úton: a Modiano cigarettapapír- és -hüvelygyár épületének átalakításával és újjáépítésével 13.500 négyzetméter prémiumkategóriás irodaterületet hoz létre.

Az új ügyvezető elmondta: a tervezett ütemben halad a vállalat budai HomeWork projektjének értékesítése is. A Budapest egyik első – máig megmaradt – iskolaépületének újjáélesztését is magába foglaló iroda- és lakóingatlan-projekt egyediségét jól mutatja, hogy az elérhető apartmanok felét már értékesítették, az átadást 2023 nyarára tervezik.

Partnereink