A CPI lett az Immofinanz többségi tulajdonosa

Iroda 2022-07-29

Miután a CPI Property Group az Immofinanz többségi tulajdonosa lett 77%-os részesedéssel, az Immofinanz új stratégiát hirdetett meg a CPIPG-vel való szoros együttműködéséről és az ebből fakadó szinergiákról.

A CPIPG ingatlankezelési szolgáltatásokat biztosít a helyi IMMOFINANZ társaságok részére. „Ez a lépés számos új lehetőségeket biztosít bérlőink, munkavállalóink és partnereink számára. A helyi ingatlankezelési csapatok hatékonyabban fognak együttműködni, egyesítik tapasztalataikat és tudásukat”- mondja Tomáš Salajka, a CPI Property Group akvizíciós igazgatója.

“Az intézkedés javítani fogja azon képességünket, hogy kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk”- tette hozzá Salajka.

A szerződés megkötése utáni állapot szerint Magyarországon a CPIPG által tulajdonolt és egyben a CPI Hungary csapata által kezelt ingatlanportfólió mérete összesen 553 000 négyzetméter, a portfólió összértéke 1,1 milliárd euró.

A CPI Property Group az egyik legnagyobb jövedelemtermelő ingatlantulajdonos Európában. 2022. március 31-én a teljes ingatlanportfólió meghaladta a 18 milliárd eurót. A CPIPG a vezető irodaplatformok tulajdonosa a legfontosabb közép-európai fővárosokban, Berlinben, Prágában és Varsóban.

A Csoport Csehországban és Közép-Európában is rendelkezik kiskereskedelmi ingatlanokkal, szállodákkal, lakóegységekkel és telkekkel.

Partnereink