Felavatták a Trenkwalder budapesti irodáját

Iroda 2021-10-01

Átadták a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder budapesti irodáját.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a rendezvényen elmondta, hogy a 282 millió forintos beruházáshoz az állam 141 millió forintos támogatást nyújtott, amiért cserébe a vállalat 162 fő foglalkoztatására vállalt kötelezettséget. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) adatai szerint tavaly a koronavírus-járvány miatt a globális munkaidő 9 százaléka elveszett, ami 255 millió teljes munkaidős állásnak felel meg. Mintegy 114 millió munkahely megszűnt, a többi érintett pedig részmunkaidőben vagy alacsonyabb fizetésért folytatta a munkáját. Ez négyszerese a 2009-es gazdasági krízis munkaerőpiaci veszteségének.

Ezzel szemben Magyarországon 18 százalékos volt a gazdasági növekedés az előző negyedévben, s jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik országszerte. Továbbá napjainkban 4,7 millióan dolgoznak az országban, többen, mint a rendszerváltás óta bármikor - mutatott rá a miniszter. Arról is beszámolt, hogy a munkaerőpiaci szolgáltatások ágazatának termelési értéke az idei év első felében 18 százalékkal emelkedett, és nagyjából 40 százalékkal többen dolgoznak a szektorban, mint egy éve.

Ennek kapcsán pedig aláhúzta, hogy a Trenkwalder ma Közép-Európa vezető magánfoglalkoztatási ügynöksége, amely Magyarországon több mint 4000 embernek ad munkát, illetve amelynek több mint 400 cég tartozik az ügyfelei közé.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Partnereink