Így alakítsuk ki az irodánkat akadémiai szinten! Mindent egy helyen, amit tudnod kell!

Iroda 2021-06-15

Az Év Irodája csapata megalapította az Akadémiát, amely komplex képzési program keretében a cégeknek, bérlőknek segít abban, hogy hatékony, fenntartható és emberközpontú munkahelyet alakítsanak ki a kollégáiknak, amely aztán az adott céget sikeressé és versenyképessé teszi.

Az Év Irodája szervezői már több mint tíz éve szervezik a versenyt, ennyi idő alatt jelentős tudásbázis alakult ki jó gyakorlatokkal, irodai tapasztalatokkal, ráadásul a megmérettetés kapcsán számos szakember és szolgáltató munkásságát ismerhettük meg. Vagyis összességében egy olyan kimagasló know how-ról beszélhetünk, amelyet érdemes a költözésben, nagyobb iroda kialakításában, vagy csak simán átalakításban gondolkozó cégek rendelkezésére bocsátani, mondta Fodor Dániel, a verseny főszervezője a megmérettetés díjátadóját megelőző szakmai programsorozaton.

Éppen ezért a versenyt szervező ingatlan.com csoporthoz tartozó icom events elindította Az Év Irodája Akadémiát, amelynek alapító tagjai még a CPI és a DVM group. E két vállalat szintén jelentős és meghatározó szerepet töltenek be a hazai ingatlanpiacon, és azon belül az irodaszektorban is.

A CPI Hungary mint ingatlanfejlesztő és -üzemeltető felelősségteljes vállalat, amely szeretne a bérlőinek olyan környezettudatos tereket létrehozni és megőrizni, amely a jövő érdekében is emberközpontú munkahelyeket jelent. Számunkra az Akadémia egy olyan edukációs platform, ahol tudást, információt adhatunk a bérlőknek, miközben mindannyian folyamatosan fejlődhetünk, mondta Déri Bea, a CPI Hungary PR és Marketing igazgatója.

A 26 éve elindult DVM group egyik kiemelkedő tevékenységi köre kötődik az irodapiachoz, vagyis csaknem három évtizede foglalkozunk azzal, hogy a partnereink irodaigényeit megfogalmazzuk, majd reális tervekben megjelenítsük az elképzeléseket. Az elmúlt évtizedekben sokat tanultunk a piacról, a projektek életciklusáról és egyes szakaszairól. Összességében az irodakialakítási projekt nehéz folyamat, ami sokszor félvállról vesznek, ezért sokkal jobb lesz az eredmény, ha mindkét fél pontosan átlátja a projekt teljes tartalmát, és minden aktor folyamatos edukációs folyamatban vesz részt, hangsúlyozta Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere.

Jó pap holtig tanul

Bár a rendszerváltás óta eltelt harminc év, és a hazai irodapiac aktívan fejlődő szakasza már évtizedes múltra tekint vissza, azonban a közmondás itt is érvényes, vagyis a jó pap holtig tanul. A tanulási folyamat, a fejlődés mind a fejlesztők, mind a tervezők, mind a bérlők részéről sohasem zárulhat le, hiszen mindig jönnek új trendek, gondolatok, gazdasági-társadalmi igények, innovatív megoldások, amelyek be kell, hogy épüljenek az irodapiaci folyamatokba is.

Magunk is folyamatosan fejlődünk, a bérlők is sokkal nyitottabbak, mint néhány éve. Az új, Balance Hall irodaházunk megépítése után mikor bemutattuk az új, fenntartható műszaki megoldásokat, működési elveket, akkor nagy nyitottságról és érdeklődésről tettek tanúbizonyságot a bérlőink. Mi és a cégek is az új tudást az élet minden területén alkalmazhatjuk, kezdve az energiatudatos életmódtól az egészséges élelmiszer vásárlásáig, vagyis ezek az új ismeretek jóval túlmutatnak az iroda falain, tette hozzá Déri Bea.

Kicsit általánosságban megközelítve a kérdést, az irodakialakítás egy olyan komplex folyamat, ami nem a költözéssel kezdődik, hiszen előzőleg az egész céges működés megértése és reális célok felállítása szükséges ahhoz, hogy aztán az irodaprojektet teljes egészében átlássuk és levezényeljük.

Sokszor későn kezdik el a cégek az irodaprojektet, vagyis már a konkrét részleteket tárgyalják, hány divíziónk és dolgozónk van, ennyi tárgyalót és munkaállomást szeretnénk stb., miközben még a céges filozófia és értékrendszer alapjait sem vizsgálták meg. Először meg kell érteni a céges működést és struktúrát, a mindennapi folyamatokat, vagy éppen a generációs különbségeket, és az ezekből adódó speciális igényeket, majd következhet a tervezés folyamata, teszi hozzá Massányi Tibor.

+++

Az Év Irodája Akadémia honlapján számos előadás, podcast, videó és szakmai anyag már most rendelkezésre áll, ősztől pedig beindulnak a képzések is.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink