Így néz ki egy pécsi kutatóközpont perfekt irodaháza

Iroda 2022-11-10

A Soft Flow csaknem kétezer négyzetméteres irodaházát idén adták át, és most őket is köszönthetjük Az Év Irodája nevezői között. A Foss dán világcég részeként hatalmas fejlődésen ment keresztül a cég, jelentősen bővült a munkaszervezet, és a világszínvonalú fejlesztések világszínvonalú munkakörnyezetet igényeltek. Íme az eredmény!

A Foss dán világcéghez tartozó Soft Flow az élelmiszer- és a mezőgazdasági ipar szolgáltatójaként olyan technológiákkal dolgozik, amelyek segítenek a partnereknek gyors és hatékony, automatizált elemzést végezni termékeikről. A pécsi vállalat munkatársai eddig a város különböző helyiségeiben dolgoztak, de idén végre elkészült az új irodaházuk.

A vállalatnak olyan épületre volt szüksége, amire a kutatómérnökeik büszkék lehetnek, és az ország bármely területéről ide tudja csábítani a tehetséges kutatókat, vagyis az employer branding kiemelt szerepet kapott a projekt során. Az épület funkcióját tekintve egyszerre kutatóközpont és irodaház, vagyis a funkcionális egyszerűség mellett minőségi középületet kellett alkotni. A végeredmény egy letisztult formavilág minőségi anyagok kombinációjával.

Az épület tervezése során adottság volt, hogy két különböző városszövet közé ékelődik be. Az épület egyik oldalán iparterületek terülnek el, a másik oldalán lakóegységek zárják a zónát. Ez olyan tervezői megoldásokhoz vezetett, amelynek köszönhetően az épület kellően illeszkedik mindkét övezethez.

Az emeleti szintre monitorként kerültek a homlokzat legdominánsabb karakterelemeit jelentő narancssárga keretek. A tömb szinte „úszik” a telken, hiszen semmilyen kerítés nem került mellé, ez is jelzi a nyitott szellemiséget. Az épület a maga nemes egyszerűségében, tömegében és színvilágában pozitívan, meghatározó térelemként uralja a környezetét.

A földszinten találhatók a fogadó tér, a kutató labor egységek és a kiszolgáló terek, míg a emeleten nyitott irodatereket alakítottak ki chatboxokkal szeparálva a tárgyalóktól. Az interiőr dizájn különlegessége a vizesblokk helyiségek rendhagyó kialakítása.

Az irodaház és kutatóközpont nem csak nappal nyújt eredeti látványt, hanem éjszaka is, amikor az esti sötétségben „eltűnik” az épület, és a belső tér fénye kerül fókuszba a hatalmas homlokzati nyílászárók segítségével.

Fotók: azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.

Partnereink