Irodaházat építettek Pécs belvárosában

Iroda 2021-08-31

Egy leromlott állapotú, mintegy tíz éve használaton kívüli épület átalakításával építettek modern, többszintes irodaházat és parkolót a pécsi belvárosban több mint 1,2 milliárd forintos beruházással.

Az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán nyerte el 2016-ban a beruházáshoz szükséges támogatást, amiből a korábbi pécsi Ifjúsági Ház épületének adtak új funkciót. Az épületnek mind a külső, mind a belső része teljesen megújult, a korábbi kétszintes létesítmény újabb emelettel bővült, kicserélték a nyílászárókat, megújult a külső hő- és vízszigetelés, továbbá új gépészeti és villamos rendszert hoztak létre.

A pécsi belvárosban felújított épület és a megyeszékhely legforgalmasabb bevásárlóközpontja közé ékelődő - korábban részben kaviccsal burkolt és mintegy 240 autó befogadására alkalmas - parkolót is fejlesztették az 1 milliárd 216 millió forintos beruházás során. Ennek részeként csaknem ezer négyzetméternyi új zöldterület is létesült, s a fák számát megduplázták.

A bérlők között olyan nagy múltú, ismert cégek találhatók, mint az Ernst & Young, az ALDI vagy éppen a Viessmann.

Fotó: illusztráció - pixabay.com

Partnereink