Megnyílt az East Gate Offices Miskolcon

Iroda 2022-08-12

A Hell cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. 5 milliárd forintos beruházás keretében felújította Miskolcon az egykori Északterv Irodaházat, és ötszintes irodaházat alakított ki belőle. Az átadott East Gate Offices (EGO) közel 10 ezer négyzetméter "A" kategóriás irodával és étteremmel rendelkezik.

Az évtizedek óta elhanyagolt Északterv Irodaházból a 11 hónapig tartó felújítást követően egy korszerű, színvonalas, könnyen megközelíthető komplexum jött létre.  A közel tízezer négyzetméter „A” kategóriás irodával és egy kizárólag napközben működő olasz étteremmel rendelkező épületegyüttes megnyitása a város keleti kapujához közel található rozsdaövezet megújulásának első lépése.

A beruházó Avalon Center Kft.-t is magában foglaló HELL csoport vezetése hisz abban, hogy minőségi, precíz és kreatív munka innovatív munkakörnyezetben születhet igazán. Ennek szellemében épült meg hazánk egyik legkorszerűbb gyárkomplexuma, a HELL ENERGY szikszói termelőüzeme, 2020 tavaszán a fővárosban és környékén dolgozó munkatársak költöztek egy patinás, egyben korszerű technológiával felszerelt irodaházba, most pedig a cég miskolci irodája kap új, modern otthont, a borsodi megyeszékhelyen csak Északterv Irodaházként ismert épületben.

„Szeretnénk, ha a nagymúltú, történelmi hagyományokkal rendelkező városunk csatlakozna azokhoz a sikeres és dinamikus európai nagyvárosokhoz, amelyek valódi tőkevonzó képességgel és infrastruktúrával, valamint munkaerő-megtartó képességgel rendelkeznek. Ehhez nélkülözhetetlen az olyan értékteremtő beruházások megvalósítása, amelyek vonzó desztinációvá teszik városunkat a befektetők számára. Az East Gate Offices átadásával Miskolc most egy, a nemzetközi cégek elvárásainak is megfelelő irodaházat kap, amellyel négyszeresére nő a térség minőségi irodaterületeinek mennyisége” – mondta a megnyitón Tóth Róbert, a beruházó Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója.

Az East Gate Offices irodakomplexum 4 részből áll, két 5 emeletes irodaépületből, az összekötő központi fogadótérből és az Il Baffo étteremből. Az első irodaházban, az A épületben kaptak helyet a HELL cégcsoport Miskolcon dolgozó munkatársai, a másik 5 emeletes irodaépületben, a C épületben találhatók az 50-2000 négyzetméteres bérelhető irodák és a hozzájuk tartozó 8-20 fős tárgyalók. A két egységet összekötő B épület az EGO fogadótere, a központi recepció, ahonnan a 100 fős, külsősök számára is bérelhető konferenciaterem is nyílik. Az irodaház egy 18.960 m2-es területen fekszik, melyhez a Zsigmondy utca túloldalán tartozik egy 150 férőhelyes parkoló is.

Az épület korábbi névadója, az Északterv, azaz az Északmagyarországi Tervező Vállalat 1948 és 2000 között működött, az intézmény az észak-magyarországi, vagyis Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye tervezési feladataival foglalkozott. A vállalat 1965-ben költözött be a Zsigmondy u. 2. szám alatt akkor megépült iker irodaházba, és egészen a vállalat megszűnéséig ez az épület maradt az intézmény székhelye. Az Északterv ház a maga idején előremutató, nagytermes irodaépületként működött 5 szinten, ahol a több mint 500 munkatársat paravánok, tervek tárolására alkalmas bútorok választották el egymástól. 

A 80-as évek közepe felé megtörtént az épület belső felújítása, ennek során szintenként középfolyosós, falakkal leválasztott hagyományos irodaépület került kialakításra a korábbi nagyteres munkatér helyett, és ez a kialakítás megmaradt egészen a vállalat megszűnéséig. A 2000-es évektől, az Északterv kiköltözése után az épületcsoport folyamatosan romló állapotba került. Két évvel ezelőtt, 2020 nyarán vásárolta meg a HELL cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. Miskolc egyik ikonikus építészeti helyszínét, majd 2021 augusztusában kezdődött meg a komplexum átalakítása.

Fotó: https://www.egoffices.hu/

Partnereink