Megújult az Arena Corner irodakomplexum. Zöld sziget a Hungária Körgyűrű forgatagában

Iroda 2022-11-21

Az Arena Corner a magyar irodapiac egy ikonikus ingatlanegyüttese, amelynek megújítási programját a CPI Hungary idén fejezte be. Az átalakult komplexum egy modern, letisztult közösségi terekkel rendelkező és wellness programokat biztosító irodaházzá fejlődött, amelyet most Az Év Irodája pályázói között köszönthetünk.

Az irodapiacon az egyik legújabb trend az irodaházak közös tereinek fejlesztése, vagyis ne csak a bérlő cégek – az employer branding keretein belül –, hanem az irodaházak is bevonzzák a dolgozókat a pandémia után. Az épülettulajdonosok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi terekre és szolgáltatásokra, így nyilván kiemelt helyszín a lobby, az étterem, a kávézó vagy éppen a kültéri parkosított zónák.

Ennek megfelelően az Arena Cornerben is a rekonstrukció során a két lobby közösségi és kiszolgáló tereinek esztétikai és funkcionális megújítására helyezték a hangsúlyt. A főépületben átalakításra került az étterem, a kávézó és a konyha, amelyek közösségi helyszínt alkotva még színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtanak a bérlőknek. Emellett a Kerepesi úti épületszárnyban a korábbi székház jellegű használat után a több-bérlős rendszerre történő átállás során újjászületett a fogadótér és a liftek előtere.

A felújítási program alapvető célja, hogy a bérlők jól érezzék magukat, ennek érdekében az üzemeltetők folyamatosan vizsgálják, hogy a bérlők munkavállalóinak milyen napi szükségleteik vannak. A cél az inspiratív és komfortos környezetet biztosítása, ennek érdekében az egészség és a dolgozói jóllét megőrzésére irányuló szolgáltatások is fejlődtek. Így többek között az étterem átalakításával olyan környezet jött létre, ami az étkezés mellett a rekreációnak, az elmélyült munkának és a csapatépítésnek is teret biztosít.

Számtalan hangulati elem egyesült a koncepcióban, így amíg a nagyvonalú átriumban a könnyed, légies anyagok, színek és a dús növényzet a szabad ég alatti étkezés örömét adja, addig a zártabb, alacsonyabb belmagasságú területen otthonos, meleg hangulatot áraszt az esőerdők ihlette tér. A nyüzsgő kávézót a növények között megbújó állatvilág motívumai töltik meg élettel.

A lobby légiessége pedig abban nyilvánul meg, hogy a külső és a belső tér határai elmosódnak, hiszen az itt markánsan domináló növénysziget összeköti a belső tereket a közterület világával. Vagyis összességében a levegő-flora-fauna hármas hangulati egység uralkodik a megújult zónákban.

Az irodaházban wellbeing tereket alakítottak ki, ahol elérhetők a wellness, kozmetikai, szépészeti szolgáltatások, illetve sportolási és rekreációs (jóga, gyógytorna) lehetőségek. A komfortszolgáltatások – mint például a házhoz jövő cipész vagy ruhatisztító, mentálhigiénés workshopok, termelői piacok – mind azt szolgálják, hogy a bérlők több szabadidőhöz jussanak. A manapság előtérbe kerülő környezettudatos és energiahatékony épületüzemeltetés párosul az akadálymentes épület Access4You és a BREEAM very good minősítésekkel.

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink