Nagypolgári street art uralja az Artificial Group budapesti irodáját

Iroda 2022-11-24

A Ferenciek terén egy pazar bérpalotában rendezkedett be az Artificial Group. Különleges kontrasztot képez az ügynökség lendületes irodadizájnja a nagypolgári terek monumentalitásával. De minden úgy jó, ahogy van, meglepő módon nagyon is illenek egymáshoz. Lássuk Az Év Irodája verseny újabb nevezőjét.

2022 áprilisában adták át az Artificial Group új, 700 négyzetméteres irodáját a Ferenciek terén. Itt azonban hiába keresnénk modern irodaházat, ugyanis az ügynökség egy impozáns bérpalotában talált új otthonra. A nyüzsgő belváros és a lendületes irodadizájn nagyszerűen illeszkedik egy ilyen típusú vállalat mindennapi pörgéséhez, up-to-date dolgoznak, néha még az időt is megelőzik.

Fontos a cég számára, hogy jó hangulatú, laza térben dolgozzanak, amely az ügyfelek számára is rögtön megmutatja a cég értékeit. Pörgés folyamatosan, meetingek, workshopok, ügyféltalálkozók, sőt, néha akár bulik is. Számos zóna fér meg egy helyszínen, tárgyalók, open space és más funkciók, miközben az iroda központi egysége – a nagy közösség tér – a bejáratnál található bár, ahol napközben dolgoznak a kollégák, dél körül ebéd, péntekenként pedig sokszor spontán bulik helyszínévé válik.

Az ügynökségek számára a dizájn mindig meghatározó, hiszen ahogy a stílus maga az ember, részben a dizájn maga az ügynökség. Az érzékszerveinkkel felfogható irodavilág már jó alap arra, hogy az ügyfelek felmérjék az ügynökség identitását. Nem csoda, hogy mindenhol markáns feliratok és intenzív színorkán veszik körbe a munkatársakat.

Az iroda hangulatának kialakításában ugyanakkor nemcsak az otthonosság és modernség játszott nagy szerepet, hiszen az egyes helyiségekben erősen jelen van az elegáns, polgári hangulat is. A hatalmas belmagasság és a plafonig érő fa nyílászárók emelik impozánssá a tereket, a falakat stukkók teszik kazettás hatásúvá. Ezért több hagyományos elemet megtartottak, így a fekete-fehér, kicsit loftos dizájnt, miközben behozták a street artot trash jegyekkel kiegészítve.

Bár egy századfordulós házban az eredeti adottságok miatt nem könnyű ökokoncepciókban gondolkodni, az ügynökség törekszik a környezeti lábnyoma csökkentésére. A bútorok némelyike régi fa alapanyagokból készült izgalmas patchwork technikával, de a legtöbb bútor felújított vagy régi bútorból készült újabb darab. Minden munkatársuknak fontos, hogy tömegközlekedéssel vagy biciklivel járjon, szelektíven gyűjtse a szemetet és ne használjon egyszer használatos eszközöket.

Az egyes szobákból a dolgozók varázsolnak számukra tökéletesen otthonos munkakörnyezetet, hiszen mindenütt egyedi dekoráció, saját növények, matricák és képek hirdetik a tulajdonosaik egyéniségét. Az egyik falon helyet kapott a cégnél tíz éve dolgozó kollégák dicsőségfala is. Olyan idézetekkel tűzdelték tele a szobákat, amelyek meghatározzák a mindennapjaikat. Összességében a Ferenciek terén a századforduló nagypolgári esszenciája találkozik a 21. század modernségével.

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink