Nagy sikert aratott az Ingatlan Regatta és a Real Estate Beach Conference

Iroda 2022-09-14

Minden eddigi rekordot megdöntött az Ingatlan Regattán és a Real Estate Beach Conference rendezvényen résztvevők száma. A konferencián az ingatlanpiac vezetői és az információ kerültek a fókuszba, míg a sporteseményen a szektor legnevesebb vállalatai versenyeztek a Balatonon.

Az Év Irodája csapata idén hetedik alkalommal rendezte meg az Ingatlan Regattát Balatonkenesén Litkey Farkas világbajnok és többszörös Kékszalag győztes szakmai vezetésével, ahol idén is az ingatlanszektor legnevesebb vállalatai mérettették meg magukat. A nagy érdeklődést jelzi, hogy már hetekkel az Ingatlan Regatta előtt az összes hajót kibérelték, így a rendezvény során 59 hajón több mint félezer résztvevő vitorlázott több kategóriában.

A versenyt megelőző napon pedig második alkalommal került sor a Real Estate Beach Conference-re, amely különleges helyet foglal el a magyar konferenciák sorában, hiszen a Balaton partján a piaci szereplők kötetlen keretek között vitathatják meg a legfontosabb aktuális témákat, miközben új partnerségek születnek.

Idén a vezetői képességek, ingatlanpiaci személyiségek és az információ hatalma került a középpontba több mint 250 résztvevővel. A konferencia aktualitását az adta, hogy 2022-ben a pandémia után újabb nehézségekkel kell szembenéznie a piacnak, ide sorolhatjuk a növekvő energiaárakat és inflációt vagy éppen az emelkedő kamatokat, kivitelezési és építőanyag-költségeket.

A kritikus időkben felértékelődnek a vezetői képességek, a menedzsment és a személyiség szerepe előtérbe kerül, emellett mindennél fontosabbá válik az adatok és információk elemzése, illetve a digitalizáció eredményeinek hasznosítása a mindennapokban.

A bevezető előadásban Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója összefoglalta az elmúlt évtizedek legfontosabb eseményeit, hullámhegyeit és hullámvölgyeit, arc poeticájában pedig olyan értékeket említett, amely mindannyiunk számára az emberközpontú és sikeres vállalatirányítást jelentik a nehéz időkben is. Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezetője és dr. Tilesch György nemzetközi hírű mesterséges intelligencia (MI) szakértő beszélgetése arra világított rá, hogy az MI hogyan épül be a mindennapi vállalatirányítási rendszerekbe és hogyan hathat az ingatlanpiac jövőjére.

A fejlesztői, az ingatlantanácsadói, az üzemeltetői, valamint a proptech panelbeszélgetésekben és előadásokban résztvevő vezetők pedig a jelenkor problémáit elemezték. Az energiaárak drasztikus emelkedése ugyanis nem csak a vállalatirányítási készségeket teszi próbára, de ösztönöz az innovációra is, hiszen többek között a modern műszaki technológiák elvezethetnek az energiahatékonysághoz, a fenntartható üzemeltetéshez, és így még magasabb szintre juthat a bérlői elégedettség.

Majd Balogh László, az ingatlan.com csoport vezető gazdasági szakértője mutatta be, hogy az ingatlanpiaci adatokat hogyan hasznosíthatjuk, hogyan járulhatnak hozzá mind az épület-, mind a városfejlesztésekhez. Ezt követően piacvezető vállalkozások fiatal vezetői osztották meg velünk a vízióikat, terveiket, amelyek friss energiával és új szemléletmóddal erősíthetik az ingatlanszektort. Végezetül pedig a Top dogs II. keretében a piacot meghatározó vállalatvezetők beszélgetéséből megtudhattuk, hogy milyen ember és személyiség rejtőzik a menedzser mögött, hogyan kapcsolódik össze a magánélet és a szakma.

„Nagyon örülünk, hogy mind az Ingatlan Regattán, mind a Real Estate Beach Conference beszélgetésein rekordszámú résztvevőt regisztrálhattunk. Ez is jelzi, hogy nagy igény mutatkozik az ingatlanszakma részéről az egyedi rendezvényekre, ahol a megszokott keretek közül kilépve építhetik a jövő partnerségeit, miközben a már meglévő kapcsolataikat erősíthetik. A konferencia pedig kijelölte azokat a témákat és trendeket, amelyek meghatározzák a jelen és a közeljövő ingatlanpiacát” – összegezte Fodor Dániel, Az Év Irodája Kft. ügyvezetője, a rendezvények fő szervezője.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink