Tippek és tanácsok a COVID utáni időkre létesítményüzemeltetőknek

Iroda 2021-06-03

Nincsenek most könnyű helyzetben az irodaházak üzemeltetői és a létesítménygazdálkodók. A járvány miatt megváltoztak a higiéniai elvárások, melyeknek nem könnyű megfelelni, mindez pedig felértékeli és átalakítja a takarítási és higiéniai feladatokat. Ebben a helyzetben szeretne segíteni ingyenesen hozzáférhető tudásanyagával a TORK. A letölthető tipp-gyűjteményben a létesítménygazdálkodók saját igényeikre szabottan találnak tanácsokat és ötleteket ahhoz, hogy minél jobban felkészülhessenek a COVID utáni idők higiéniás elvárásaira.

Így érzik magukat nagyobb biztonságban az irodaházakban dolgozók

A koronavírus-járvány miatt megnőtt a létesítménygazdálkodási szakemberekre nehezedő nyomás is. A Kantar közvéleménykutató cég elemzéséből kiderül: 10-ből 7 munkavállaló elvárja, hogy a munkáltatója az átlagosnál magasabb higiéniai körülményeket biztosítson ez pedig a legtöbb esetben a létesítmény gazdálkodással foglalkozó szakemberek feladata. Mindemellett a kutatás arra is rávilágít, hogy a járvány miatt az emberek 77%-a már jóval kevésbé érzi biztonságosnak azokat a létesítményeket, amelyekben nem kifogástalan a nyilvános illemhelyek tisztasága.

A higiéniai termékeket és szolgáltatásokat kínáló Tork segíteni szeretne a szakembereknek, hogy képesek legyenek kezelni ezt az új helyzetet, és olyan körülményeket alakíthassanak ki az irodaházakban - vagy más létesítményekben -, amelyek megfelelnek a megnövekedett higiéniai elvárásoknak. A Tork személyre szabott megoldásokat kínál a létesítményvezetőknek a különböző területeken alkalmazható legújabb higiéniai megoldásokra, így például a recepción, az irodai területeken, a konferenciatermekben, a mosdókban vagy a pihenőhelyiségekben – röviden a teljes irodaházban.

Teakonyha, társalgó, irodatér, recepció – így teljesíthetőek a COVID utáni higiéniás elvárások

A testreszabott lehetőségekkel a létesítménygazdálkodási szakemberek optimalizálni tudják az erőforrásokat és a rendelkezésre álló időt, ami hatékonyabbá teheti a takarítást és időt szabadíthat fel további munkákra. Mindezt a fenntarthatósági célokat is szem előtt tartva kínálja az ingyenes tudásanyag, figyelembe véve a költségvetési lehetőségeket is.

"Minden eddiginél fontosabbá vált, hogy foglalkozzunk azokkal a kritikus feladatokkal, amelyekkel a létesítményvezetők küzdenek most. Ilyen kritikus pont a járvány utáni, fokozott higiéniás elvárásoknak megfelelő, biztonságos és egészséges munkakörnyezet, a magas szintű takarítási szabványok következetes alkalmazása és így a munka hatékonyságának növelése. Mindemellett az is nagyon fontos, hogy mindezt környezettudatosan valósítsák meg az irodaházak, így a beszerzési folyamatok megfeleljenek a fenntarthatósági elvárásoknak" – mondta el Nagy Géza a Tork Kereskedelmi igazgatója.

A Tork irodahigiéniai csomag abban is újdonság, hogy a létesítményvezetők valós igényeivel foglalkozik, és gyakorlatias tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan lehet a legjobban eligazodni az újranyitás utáni elvárásokban, miközben támogatást ad a biztonságos környezet kialakításra vonatkozóan is.

Az ingyenes tudásanyagot bárki letöltheti a TORK weboldaláról.

Új riport a létesítménygazdálkodás legfontosabb trendjeiről

Hogy még jobban segítse a létesítményvezetők felkészülését, a Tork összeállított egy trendjelentést is, melynek segítségével a szakemberek még mélyebben megérthetik, hogy a COVID-19 miként változtatta meg a higiéniai követelményeket az irodákban és a nyilvános helyeken. Ez a háttértudás kritikus fontosságú lehet azon új higiéniai szabványok megalkotásában, amelyek képesek biztosítani a még biztonságosabb irodai körülmények fenntartását.

Partnereink