Új vezető irányítja a Skanska hazai üzleti tevékenységét

Iroda 2021-07-14

Aurelia Luca, a Skanska romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke immár Magyarországra is kiterjeszti a felelősségi körét. Húsz éve dolgozik az ingatlanfejlesztési ágazatban, és közel 10 éve tagja a Skanska csapatának.

Aurelia Luca a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának új magyarországi és romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke. 2012-ben bérbeadási menedzserként csatlakozott a Skanskához. Aurelia 2018 óta felel a romániai üzleti tevékenységért, és tagja a Skanska közép- és kelet-európai kereskedelmi fejlesztési üzletág felsővezetői csapatának. 2021 elején vette át a magyarországi működés vezetését, és a magyarországi és a romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök lett, így a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágáért felel Bukarestben és Budapesten egyaránt.

"Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagyszerű csapat része lehetek, mint a Skanska Magyarország és örömmel támogatom kollégáimat a lenyűgöző projektek fejlesztésében, mindig szem előtt tartva az emberek iránti törődést és az erős üzleti elveket. Nagyszerű lehetőségeket és szinergiákat látok az általam vezetett két ország között, továbbá teret rengeteg inspiráció, bevált gyakorlat és jó energia megosztására" – nyilatkozta Aurelia Luca, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának magyarországi és romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

A magyar csapat eddig 9, összesen 230 000 négyzetméternyi iroda projektet épített Magyarországon. A világjárvány ellenére a Skanska sikeresen átadta a Nordic Light Trio épületét Budapesten, amely a vállalat első WELL minősítésű épülete lesz Magyarországon, továbbá elindította az új H2Offices irodakomplexum első ütemének fejlesztését a Váci irodafolyosón. A H2Offices mintegy 67 000 négyzetméter irodaterületet kínál majd összesen, sok zöld területtel és intelligens megoldásokkal.

A Skanska továbbra is arra törekszik, hogy útmutató, trendteremtő szerepet töltsön be a régióban, nemcsak a fenntartható, hanem az egészséges és biztonságos irodaházak létrehozásában is. Aurelia Luca vezetése alatt a Campus 6.2 és az Equilibrium 1 voltak az első olyan irodaházak Romániában, amelyek megkapták a WELL Health & Safety minősítést. A magyarországi csapat a H2Offices épületét is úgy tervezte, hogy megfeleljen a WELL kritériumainak. Aurelia célja, hogy Magyarországon a legmagasabb elvárásoknak és követelményeknek megfelelő projekteket valósítson meg, és hozzájáruljon a Skanska 2045-re kitűzött zéró emissziós céljainak eléréséhez.

Ezzel egyidejűleg Mariusz Krzak, a lengyelországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnök átveszi a csehországi üzleti tevékenységet, és mostantól ő felel a prágai, varsói és wrocławi piacokért.

Partnereink