Well Kanapé: tisztaság az egészséges munkahelyekért

Iroda 2020-05-13

Készüljön fel arra az időszakra, amikor újra megnyílnak a munkahelyek, de már szinte semmi sem lesz úgy, ahogy korábban! A HuGBC ingyenes webinárium-sorozata negyedik eseményén a takarítás és a felhasznált anyagok témakörét vizsgálják meg.

Az irodaházak teljes újranyitása számtalan kérdést vet fel. Az egyik eddig méltatlanul kevés hangsúlyt kapott terület a takarítás, illetve a felhasznált fertőtlenítő anyagok, antibakteriális burkolatok. Most fókuszba kerültek, hiszen ki ne szeretné, ha minden nap fertőtlenített, biztonságos és egészséges tiszta környezet venné körül a munkahelyén? De mit is jelent ez a gyakorlatban? A WELL rendszer mind a takarítandó felületekre, mind a felhasználandó tisztítószerekre vonatkozóan ajánlásokat fogalmaz meg. Hiszen nem mindegy, hogy mit, mivel és milyen gyakran takarítunk!

Az online webinárium úja eseményének időpont:ja május 14. 15.00-16.00

Regisztráljon itt!

Ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat:

  • Az utóbbi 6 hétben mennyiben változott meg az épületek takarítása, az ehhez való hozzáállás? Milyen intézkedések, protokoll lépett életbe a COVID 19 kapcsán?
  • Mi lesz az épületek újranyitása után? Hogyan kell erre felkészülni?  Vannak-e inkább pánik jellegű intézkedések, kérések? Hogyan érdemes ezeket kezelni?
  • Belső levegőtisztaság biztosítása érdekében milyen karbantartási intézkedésekre figyeljünk?
  • Létezik-e egészséges épületekre jellemző takarítás, amely környezetre és emberi egészségre is ártalmatlan anyagokat használ? Mit jelent a „Környezetbarát szolgáltatás” védjegy?
  • Van-e jelentősége a belső terekben az antibakteriális burkolatoknak az egészséges munkakörnyezet szempontjából?
Partnereink