A Caola új gyártócsarnokot adott át

A világ jelenlegi állapotában az egészségvédelem soha nem látott kihívásokkal néz szembe. A kórházi fertőtlenítőszerek, amelyek egykor csak az egészségügyi intézmények számára voltak alapvetőek, mára létfontosságú védelmi vonallá váltak a lakosság számára is a járványok és egyéb egészségügyi veszélyekkel szemben. A 192 éves múltra visszatekintő Caola Zrt. új tulajdonosa 6 milliárd forintos zöldmezős beruházás keretében fertőtlenítőszereket előállító új gyártócsarnokkal bővítette a céget, amely az egész ország számára új fejezetet nyit.

A Caola Zrt. martonvásári új üzemének megnyitásával a jövőben a magyar kórházak és a lakosság számára is életmentő termékeket kínál. „Ez a beruházás rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen a kórházi fertőtlenítőszerek gyártásának növelésével lehetőség nyílik még több ember életének megóvására és az egészségügyi intézmények hatékonyabb működésére” – hangsúlyozta Bándi Imre a Caola Zrt. vezérigazgatója.

De nem csak az emberi életek védelmében tett lépést a vállalat. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően a Caola Zrt. fenntartható módon növelte gyártási kapacitását. Az új üzemben előállított fertőtlenítőszerek nem csak erősebb védelmet nyújtanak a kórházakban, hanem környezetbarátabbak is a korábbinál.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Caola Zrt. martonvásári új gyárának átadásán elmondta, a magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelen időkben.

Az új gyár nem csak a Caola Zrt. történelmének mérföldköve, hanem az egész magyar egészségügy és társadalom számára is az. A vállalat innovatív hozzáállása és elkötelezettsége az emberek egészségének védelmében mutatja, hogy a jövőben még nagyobb szerepet kívánnak vállalni az egészségügyi krízisek elhárításában. Egy dolog biztos: a Caola Zrt. új üzemének köszönhetően Magyarország erősebb pajzzsal rendelkezik a jövő egészségügyi kihívásai ellen.

Fotó: Caola