A Használtautó.hu-val és a Jófogással bővül az ingatlan.com Zrt. cégcsoport

A Használtautó.hu-val és a Jófogással bővül az ingatlan.com Zrt. cégcsoport

Az ingatlan.com Zrt. cégcsoporthoz került a Használtautó.hu és a Jófogás, miután az ingatlan.com Zrt. és az Extreme Digital korábbi alapítói megvásárolták a norvég anyacégtől. A tranzakciónak köszönhetően egy olyan magyar online cégcsoport jön létre, amely képes felvenni a versenyt a hazai piacon egyre aktívabb nemzetközi szereplőkkel, ez pedig egyaránt szolgálja az ügyfelek, az üzleti partnerek, valamint a munkavállalók érdekeit.

Új tagok a fedélzeten

Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. megvásárlása után a Használtautó.hu és Jófogás piacterek az eddig is száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül folytatják működésüket.

A tranzakciónak az ügyfelek, az üzleti partnerek, valamint a hazai munkavállalók a győztesei, a legnagyobb nyertes azonban kétségkívül a megerősödött magyar piaci jelenlét. A felvásárlás piacra gyakorolt jótékony hatása, illetve jelentősége elvitathatatlan, hiszen ezáltal egy olyan online cégcsoport jön létre, amely egyszerre képes felvenni a versenyt a helyi piacon egyre aktívabb régiós, tengerentúli és távol-keleti szereplőkkel is.

Az új tulajdonosok célja, hogy világszínvonalú működéssel és hazai szívvel – és szürkeállománnyal – vegyék fel a versenyt a globális szereplőkkel. “A legjelentősebb apróhirdetési portálok csak nagyon ritkán cserélnek gazdát, és ráadásul a legtöbbször multik veszik meg a magyar alapítóktól, ezért az, hogy most újból magyar kézbe került ez a két hatalmas portál, történelmi pillanatnak számít. Ezekért a népszerű online piacterekért ugyanis számos multinacionális óriáscéggel voltunk versenyben. Az ilyen közösségi platformoknál az a minta kezd látszani a világon mindenütt, hogy a helyi irányítás sikeresebb, mint a nemzetközi.”

Hiszünk benne, hogy hazai piacismerettel, hazai szívvel és a kiváló hazai munkatársakkal sok tér van a fejlődésre, megújulásra, világszínvonalú munkára. Úgy vélem, most nagy lépést tettünk előre, amelynek legfőbb nyertesei az ügyfeleink, üzleti partnereink, valamint jelenlegi és jövendőbeli kollégáink lesznek kommentálta a felvásárlást Mészáros Dávid, az ingatlan.com Zrt. alapító tulajdonosa.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapítója, a Vatera.hu és a Jófogás piacterek újdonsült befektetője így méltatta a bejelentést: “a már jól ismert online márkák, a Jófogás és a Vatera >>hazatérése<< lehetőséget kínál arra, hogy továbbfejlesszük azokat a piactereket, ahol naponta több millió eladó és vevő lép közvetlenül kapcsolatba egymással. Fontos kihívásnak és nagy munkának tekintjük, hogy erősítsük a magyarországi magánszemélyeket és kis közepes vállalati eladókat egy versenyképes hazai platformmal” – fűzte hozzá a bejelentéshez.

Elismeréssel, egyben örömmel fogadta az új tulajdonosok elhivatottságát és vízióit Antoine Jouteau, az Adevinta anyacég elnök-vezérigazgatója. „Örömünkre szolgál, hogy az ingatlan.com Zrt. személyében egy olyan új, helyi tulajdonos találtunk, amely komoly piaci tapasztalattal rendelkezik Magyarországon. 

Világszínvonal hazai szívvel

Miután a legnépszerűbb tíz itthon tevékenykedő online piactér között mára alig találhatók belföldi tulajdonúak, a Jófogás, a Használtautó.hu mostani felvásárlása, illetve a Vatera.hu néhány hónappal korábbi magyar kézbe kerülése a hazai e-kereskedelem történelmének mérföldköve lehet, hiszen fontos alakulást indíthat el a piacon.

A változásokhoz szervesen kötődik, hogy a hatékony és világszínvonalú munka érdekében az ingatlan.com Zrt-nél egyedülálló módon két irányítási központtal működő cégcsoport jön létre: ezek egyikében Keleti József, az ingatlan.com vezérigazgatójának irányítása alatt működik majd a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu. A Jófogás és az eMAG-cégcsoportból idén nyáron kivált Vatera.hu piacterek fejlesztését és bővülését Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói irányítják a továbbiakban.