A Nestlé bővítette a gyárát Bükön

A Nestlé Hungária Kft. kapacitásbővítő beruházásának nyomán 280 új munkahely jön létre Bükön, ez a fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy idén is megdőljön a beruházások, az export és a foglalkoztatottság rekordja Magyarországon – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a helyszínen.

 A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Nestlé Hungária Kft. beruházásának átadásán arról számolt be, hogy a svájci tulajdonú vállalat mintegy 90 milliárd forintért bővítette hobbiállateledel-gyártó telephelyének kapacitásait, s így 280 új munkahelyet teremtett.

A cég 2021 és 2023 között közel 390 millió forintos képzési programot valósított meg, amit a kormány 193 millió forinttal támogatott, és amelynek köszönhetően a magyar gazdaság eggyel feljebb tud lépni ismét a technológiai színvonal tekintetében – tudatta, hozzátéve, hogy a világ 77 országában jelen lévő Nestlé a termékei 90 százalékát a külpiacokon értékesíti, így a magyar exportteljesítmény is tovább fog nőni.

Majd rámutatott, hogy a gyár számára az áramot megújuló forrásokból biztosítják, ez hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a jövőben is azon húsz állam között lehessen, amelyek a károsanyag-kibocsátásuk csökkentése mellett tudják növelni a bruttó hazai terméküket (GDP).

Noszek Péter, a vállalat ügyvezető igazgatója pedig közölte: „A Nestlé PURINA büki gyára a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként a lendületes fejlődésének és a folyamatos beruházásoknak köszönhetően 2020 és 2025 között több mint 500 új munkahelyet létesít a városban.” 

A cégvezető hangsúlyozta a gyár kiemelkedő munkaerővonzó képességét a régióban, rámutatva, hogy közel 187 településről érkeznek dolgozók a gyárba. „Az automatizált gyártósorokkal felszerelt, világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazó gyáregységekkel a fejlesztés nem áll meg, az építkezés folytatódik” – tette hozzá.

Fotó: MTI/Katona Tibor