A Singulium részesedést szerzett az AKKO Investben

A Singulium Befektetési Alapkezelő 10 százalék feletti részesedést szerzett az AKKO Investben – közölte az AKKO Invest Nyrt. a tőzsde honlapján hétfőn.

A tájékoztató szerint a Singulium Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Singulium I. Magántőkealap, Singulium II. Magántőkealap és SINGULIUM III. Magántőkealap 4 450 000 darab AKKO Invest Nyrt. törzsrészvényt vásárolt tőzsdén kívüli ügylet keretében, így az alapok AKKO Invest törzsrészvényeinek összege együttesen 4 450 000 darabra változott. Együttes részesedésük átlépte az 5 százalékos és a 10 százalékos küszöbértékeket, együttesen a kibocsátott alaptőke és a szavazatokra feljogosító részvények 13,34 százalékával rendelkeznek.

Az AKKO Invest Nyrt. azt is közzétette, hogy a B + N Referencia Zrt. 4 450 000 darab AKKO Invest Nyrt. törzsrészvényt értékesített tőzsdén kívüli ügylet keretében, így nem maradt érdekeltsége a társaságban. Az AKKO Invest Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. Árfolyama egy éven belül 216 és 323 forint között változott.

Fotó: Getty Images