A Tesla még egy gigagyárat épít Európában

Berlin után újabb európai óriásgyárat húzna fel a Tesla az európai kereslet kielégítésére. 4,5 milliárd eurós befektetést terveznek. 

Egy elektromos akkumulátorgyár is érv lehet amellett, hogy hova vigye újabb európai óriásgyárát a Tesla. A Volkswagen konszern bő egy éve jelentette be, hogy Valenciától északra, Saguntban építi fel új, 40 gigawattórás akkugyárát. A munkálatok már tartanak, a gyár 2025-ben kezdheti meg a termelést, írja a forbes.hu.

Ez a beruházás egy másikat is magával hozhat. A spanyol Expansion című lap úgy tudja, a Tesla előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy Valenciában építi fel új európai gyárát. A 4,5 milliárdos beruházás keretében az Elon Musk vezette autógyár hetedik üzeme épülne fel, a második Európában.

A vállalat célja, hogy középtávon 20 millió elektromos járművet adjon el világszerte, és az európai kereslet egy részének lefedéséhez szükség lenne egy újabb gyárra. 2019-ben Barcelona is versenyben volt, végül a Tesla Berlinben építette fel első európai üzemét. A Tesla vezetői egyeztettek a tartományi vezetéssel (Generalitat) és már lehetséges telkeket is megnéztek Valencia mellett, de a végleges döntést még nem hozták meg. A lap úgy tudja, Franciaországban is nézelődnek.

Fotó: getty Images – Tesla Sanghaj