Az Allianz integrálja közép- és kelet-európai regionális kereskedelmi üzletágát

Az Allianz integrálja közép- és kelet-európai regionális kereskedelmi üzletágát, ennek keretében egységes piaci módszert vezet be a közepes és nagyvállalatok kiszolgálására, valamint a speciális kockázatok kezelésére.

A következő hónapokban Magyarországon is megkezdi működését az Allianz Commercial. Az Allianz csoport tavaly márciusban jelentette be, hogy a globális kereskedelmi biztosítási szegmenst a jövőben egyetlen piaci üzletág formájában szolgálja majd ki. Ennek részeként a nagyvállalati és különleges ügyfelek igényeire specializálódott Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) üzletágat összevonták az Allianz-leányvállalatok közepes méretű, országos ügyfeleket kiszolgáló biztosítási üzletágával.

Idén július 24-e óta az AGCS a helyi Allianz-vállalatok kereskedelmi biztosítási üzletágaival közösen, Allianz Commercial néven folytatja tevékenységét 11 új régióban, köztük a közép-kelet-európaiban is. Az Allianz Commercial közép-kelet-európai régió országai Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Bulgária, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna.

Fotó: Getty Images