Az Év Turisztikai Platformja címet nyerte el Sárvár

Az Év Turisztikai Platformja címet kapta a The Luxury Travel Guide Dubajban megrendezett 2023-as díjátadóján a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. weboldala, a sarvar.hu – közölte az MTI-vel a turisztikai szervezet ügyvezető igazgatója.

 Haller Ferenc, aki az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában személyesen vette át az elismerést elmondta: a nagyszabású eseményen öt kontinensről kétszáz szakember vett részt. A The Luxury Travel Guide a kifejezetten jómódú utazóknak nyújt luxus utazásaikhoz információkat az igényeiknek megfelelő nyaralási célpontokról, szállodákról és wellness központokról. A szervezet a díjakkal azon turisztikai szolgáltatókat ismeri el, amelyek kiemelkedőt nyújtanak az ágazatban, és a kínálatuk bátran ajánlható azok számára, akik luxus utazásukhoz keresnek garantált minőségű szolgáltatást – fűzte hozzá.

Sárvár az elmúlt időszakban számos nemzetközi elismerést ért el,  hiszen a Nádasdy-várban forgatta le új videóklipjét a Dirty Slippers zenekar a világhírű zenei producer, George Shilling társaságában, és a klipet minden kontinensen bemutatták rangos zenei és kulturális csatornákon – jegyezte meg a turisztikai szakember.

Haller Ferenc elmondta: tavaly 632 ezer vendégéjszakát regisztráltak Sárváron, ami fölülmúlta a rekordévnek számító 2019-es év számait is. A vendégek száma tavaly 226 ezer 401 volt, ami 44 ezer 500-zal kevesebb ugyan mint a rekordévben, de a kevesebb vendég több vendégéjszakát töltött el. A legtöbb vendég változatlanul cseh, visszatérőben vannak az osztrák turisták is, a város turisztikai cége jelenleg Lengyelországban folytat Sárvár értékeit és turisztikai szolgáltatásait népszerűsítő kampányt – mondta.

A szakember szerint szerencsére egyre több az olyan turista, aki a prémium szolgáltatásokat keresi, ennek pedig a Rába-parti város meg tud felelni, hiszen rendelkezik megfelelő színvonalú szálláshelyekkel, négy és ötcsillagos szállodákkal is.

Fotó: Getty Images – illusztráció