Az EY Globális Fenntarthatósági csapatának részévé válik a denkstatt

A fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó denkstatt a jövőben „EY denkstatt” márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának részeként segíti a vállalatokat a zöld átállással kapcsolatos kérdések kezelésében.

A megállapodás révén Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadója jön létre 60 emberrel, köztük gazdasági, természettudományi és műszaki területek szakértőivel. A tranzakció Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is megtörténik.

Az egyesüléssel az EY denkstatt teljes körű, ágazatspecifikus megoldásokkal segíti a vállalatokat a zöld átállásban – idézte a közlemény Vékási Tamást, az EY Magyarország vezérigazgatóját. Többek között fenntarthatósági átvilágítással, ESG jelentések készítésével és hitelesítéssel, klímaváltozási és dekarbonizációs stratégiakészítéssel, zöld épület minősítési szolgáltatásokkal támogatják a cégek üzleti döntéseit – írták.

Az EY globálisan 2020-ban karbonsemlegessé, 2021-ben karbonnegatívvá vált, jelenlegi célja a nettó zéró karbonkibocsátás elérése 2025-re, amihez az EY Magyarország is hozzájárul.

Fotó: Getty Images