Euróban kereskednek majd a Graphisoft Park részvényeivel

A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint az ingatlanfejlesztő november 29-i ülésén döntött arról, hogy kérelmezi a nyilvános piacra bevezetett részvényeinek forint helyett euróban történő kereskedését. Annak érdekében, hogy a forintban megkötött ügyletek elszámolása akadálymentesen teljesüljön, a BÉT a Keler KSZF Zrt.-vel egyeztetve úgy döntött, hogy az elszámolási időszakra felfüggeszti a részvények tőzsdei kereskedését.

A kereskedési szabályok szerint a Graphisoft Park törzsrészvényeire vonatkozó le nem járt, illetve törlésre nem került ajánlatokat a február 13-i tőzsdenap kezdetekor törlik. A Graphisoft Park részvényeinek február 15-i referencia és bázisárát a február 10-i záróár és a február 14-i hivatalos, a Magyar Nemzeti Bank által publikált euróárfolyam figyelembevételével határozzák meg.  

A Graphisoft Park SE részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára pénteken 3160 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3930 forint, a legalacsonyabb 3070 forint volt.