A Generali Csoport 3 milliárd eurót fektet be zöld kötvényekbe

Business 2021-10-11

Philippe Donnet, a Generali Csoport vezérigazgatója is felszólalt a 2021-es EU Fenntartható Beruházási Csúcstalálkozón, amely az Európai Bizottság által a fenntartható beruházások témakörében szervezett első rendezvény volt. Donnet a köz- és magánszféra partneri együttműködéséről szóló panelbeszélgetésen hangsúlyozta e megközelítés jelentőségét az olyan fontos globális kockázatok, mint például a terrorizmus, a kiberkockázatok, az éghajlatváltozás és a világjárványok sikeres kezelésében.

A találkozót az új európai zöld megállapodás bevezetését követően szervezték meg, amelynek célja, hogy Európa 2050-re az első klímasemleges kontinenssé váljon. A rendezvényen minden résztvevőt arra kértek, hogy kötelezze el magát a kezdeményezés mellett, mely összhangban van az Európai Bizottság által meghatározott fenntarthatósági célokkal.

A biztosítási szektort Donnet egyedüliként képviselte az előadók között az eseményen, melyen a politikai és gazdasági színtér, valamint a magánszféra számos vezető személye részt vett – többek között Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke; António Guterres, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára; Paolo Gentiloni, az Európai Unió gazdasági biztosa; John Kerry, az Amerikai Egyesült Államok elnöki klímaváltozási küldöttje; valamint Bill Gates, amerikai vállalkozó és filantróp.

"A megoldás ezekre a kihívásokra csak teljeskörű együttműködésen, különösen a köz- és magánszféra partnerségein alapulhat. Elkötelezzük magunkat amellett, hogy 2022 végéig 3 milliárd eurót fektetünk fenntartható és zöld kötvényekbe" - mondta Donnet.

A Generali Csoport 3 milliárd eurós kötvénybefektetési kötelezettségvállalása összhangban van a vállalat új éghajlatvédelmi stratégiájával, amely szerint 2021-2025 között 8,5-9,5 milliárd euró értékű új zöld és fenntartható beruházást valósítanak meg.

Partnereink