Környezetvédelmi projektet támogat a Raben

Business 2021-10-13

Megkezdődött az Eco2Way túra második szakasza, amelyet fennállásának 90. évfordulója alkalmából szervezett Európa egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a Raben Group. Mostantól két hónapon át bárki szavazhat három környezetvédelmi kezdeményezés egyikére: denevérek megmentése Németországban, a tengerpartok megtisztítása Olaszországban, illetve gólyák élőhelyének helyreállítása Csehországban. A nyertes projekt megvalósításához a Raben Group anyagi támogatást nyújt.

A kerek évforduló alkalmából a Raben Group az internethasználókat különleges utazásra invitálta, amelyen az emberi tevékenységnek nagyban kitett helyeket mutatott be. Az utazás összesen 21 veszélyeztetett helyet érintett 11 olyan országban, ahol a Raben Groupnak érdekeltségei vannak. 

A helyszíneket a cég eltökélt környezetvédő munkatársai mutatták be. A mintegy öthónapos sorozat megkoronázásaként szavazás indul, amelyen a cég munkatársai és az internethasználók kiválaszthatják azt a projektet, amely szerintük a legfontosabb, legértékesebb, és amely a leginkább megérdemli a támogatást. A szavazatokat november végéig lehet leadni az alábbi kezdeményezések valamelyikére:

1) Denevérek megmentése Baden-Württemberg északi erdeiben. A projekt 100, egyenként 100 denevérnek, azaz összesen 10 ezer egyednek elegendő élőhely kialakítását célozza. Ezzel lehetővé válik e ritka emlősfaj populációjának visszaállítása Németországban, emellett a rovarállomány természetes szabályozása is.

2) Olaszországi tengerpartok megtisztítása egy speciális víz alatti drón segítségével. Lehetővé teszi az ember által a tengeri környezetre gyakorolt negatív hatások, többek között a műanyaghulladék mennyiségének vagy a tengerfenék károsodásának felmérését. Továbbá az aljzat tisztítása és vizsgálata közben képes mintát venni élő szervezetekből, vízből vagy üledékekből. A Raben Sittam és a Black Bag nevű önkéntes szervezet célja egy olyan drón beprogramozása, amely segít fokozatosan megtisztítani az olasz tengerpart minden részét Liguriától kezdve.

3) Gólyaoázis építése Csehországban. A kezdeményezés keretében több év alatt vizes élőhelyek és kisebb tavak jönnek létre 40 ezer négyzetméteren. Ezzel a jelenlegi évi néhány tucatról több százra növekedhetne az itteni állomány, továbbá nőhet a fészkek és a vándorlási útvonalak mentén kialakított pihenőhelyek száma is. A fehér gólyák megmentése további állatfajok (lepkék, rovarok, gyíkok, békák, illetve más madarak) és növények (ebben a kivételes esetben különleges ritka orchideák) fennmaradását is szolgálja, így biztosítva egy egészséges ökoszisztéma létrejöttét.

Szavazni a 14 nyelven elérhető https://www.raben90years.com/eco-voting/ weboldalon lehet. A legtöbb szavazatot kapott projekt megvalósításához a Raben Group támogatást nyújt. A szavazás 2021. szeptember 30. és 2021. november 30. között zajlik.

Fotó: pixabay.com - olasz tengerpart

Partnereink