Magyarországon terjeszkedik az amerikai Newmark ingatlantanácsadó

A Newmark Group a világ egyik vezető ingatlantanácsadó vállalatcsoportja, amely 90 éves múltra tekint vissza. A New York-i tőzsdén jegyzett cég a 2021. szeptember 30-át megelőző egy évben 2,5 milliárd dollár árbevételt ért el. Nemzetközi hálózatával – saját és partnerirodáin keresztül – a világ 160 városában van jelen és megközelítőleg 6200 szakértővel dolgozik.

A VLK-t 2008-ban Kalaus Valter korábbi olimpikon úszó és ingatlanszakértő indította útjára. A cég az elmúlt több mint egy évtizedben a magyar kereskedelmi ingatlanpiac egyik meghatározó szereplőjévé vált: mind az ügyfélszám, mind a szolgáltatási portfólió tekintetében dinamikusan növekedett Kalaus Valter vezetésével. Ügyfelei között tudhat számos nemzetközi és magyar nagyvállalatot a kiskereskedelmi, ipari, és HORECA ágazatokból.

„A Newmark VLK Hungary indulása egy újabb jelentős lépés a globális jelenlétünk erősítésére irányuló stratégiánk megvalósításában” – jelentette ki Barry Gosin, a Newmark vezérigazgatója. „Kalaus Valter egy rendkívül tehetséges csapatot irányít, amely a folyamatosan fejlődő regionális és magyar ingatlanpiac aktív és jelentős szereplőjévé vált. Örömmel és várakozással tekintünk az együttműködésünk elé.”

Az együttműködésnek köszönhetően a magyar vállalat bővíti portfólióját a Newmark termékeivel és szolgáltatásaival, valamint hozzáférést kap az amerikai világcég technológiai megoldásaihoz, tudásbázisához és globális piaci adataihoz. Ezek révén a korábban bérlőképviseletre specializálódott VLK Newmark Hungary meglévő ügyfelei mellett új, nagyvállalati ügyfeleket is ki tud szolgálni.

„Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozunk a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadó vállalatcsoportjához. Az együttműködéstől azt várjuk, hogy mind szolgáltatásaink, mind ügyfeleink körét tovább bővíthetjük” – mondta el Kalaus Valter, a Newmark VLK Hungary ügyvezető igazgatója. „Európa egyik legmagasabb gazdasági növekedésével Magyarország ígéretes piac a magyar és külföldi beruházók számára. Együttműködésünk a Newmarkkal lehetővé teszi számunkra, hogy tovább növekedjünk a magyar ingatlanpiacon.”

A mostani bejelentést megelőzően a Newmark hasonló együttműködési megállapodást kötött az egyik vezető lengyel ingatlantanácsadó céggel. A közép-európai terjeszkedés része a Newmark hosszútávú üzleti stratégiájának. A Newmark Magyarországot jelentős növekedési potenciállal rendelkező piacnak tekinti, amelyre jó alapot ad az alacsony munkanélküliség és az előrejelzések szerinti idei, 5,4 százalékos GDP-bővülés.

„A Newmark nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként igyekeztünk olyan tapasztalt helyi vállalatokkal kapcsolatot kialakítani, amelyek saját kereskedelmi ingatlanpiacaikon élen járnak” – mondta Richard Bertasi, a Newmark Global Corporate Services vezérigazgatója. „A Kalaus Valter és Takács Péter által vezetett csapattal közösen a Newmark készen áll, hogy kiszolgálja azt az egyre bővülő vállalati ügyfélkört, amely új lehetőségeket keres Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban”.”

Fotó: Getty Images