Már csak öt napig jegyezhetők a Shopper Park Plus részvényei

Shopper Park Plus részvények

Mától az intézmények előtt is megnyílik a Shopper Park Plus (SPP) részvényeinek jegyzése. Az érdeklődők – legyenek lakossági vagy intézményi befektetők – péntekig tehetnek jegyzési ajánlatot. A 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliót tulajdonló SPP hosszú távú célja, hogy Kelet-Közép-Európa jelentős retail park portfólió tulajdonosa és üzemeltetője legyen.

A részvényekre 11,5 eurós maximális áron tehetnek jegyzési ajánlatot az OTP Private Banking és az OTP Global Markets, valamint a Concorde ügyfelei, a részvényjegyzésben forgalmazóként részt vevő OTP Bank Nyrt. és Concorde Értékpapír Zrt. hálózatában. A végleges árat az intézményi könyvépítés lezárást követően a kibocsátó – a forgalmazókkal történt egyeztetés után – az előre megadott 10,8–11,5 eurós ársávon belül határozza meg. Amennyiben az intézményi könyvépítés lezárását követően kialakuló végleges ár alacsonyabb lesz a maximálisnál, a különbözetet a lakossági befektetők visszakapják a forgalmazóktól.

Az SPP retail park portfólióját 14 magyarországi és – leányvállalatokon keresztül – 4 csehországi ingatlan alkotja, amelyek összesen több mint 320 ezer négyzetméter bruttó bérelhető területet jelentenek. Az átlagosan 95 százalék fölötti kihasználtsági rátával működő kiskereskedelmi egységeknek közel 600 bérlője van. „Az SPP hosszabb távon a kelet-közép-európai régió jelentős retail park portfólió tulajdonosává és üzemeltetőjévé kíván válni” – közölte Bárány Kristóf, az SPP-ben egy leányvállalaton keresztül részesedéssel rendelkező befektetési alapot kezelő Adventum alapító partnere, aki szerint ennek érdekében további terjeszkedésben gondolkodnak ebben a térségben.

Bárány Kristóf úgy vélte, az ingatlanbefektetésekre többnyire jellemző inflációs alapvédettség mellett a befektetőknek az SPP esetében az euróalapúság is hozzáadott értéket jelenthet. Részben azáltal, hogy a részvények euróalapon forognak majd a BÉT-en, részben pedig azért, mert a kiskereskedelmi egységek bérleti díja a partnerek zöménél euróban van rögzítve.