Rekordszámú résztvevő a XIV. Építész-BE LIGHT! Regattán

Business 2021-07-08

Idén is megrendezésre került június végén az Építész-BE LIGHT! regatta, a magyar építésztársadalom egyik legnagyobb társasági rendezvénye. Az idei esemény minden szempontból rekordot döntött; 28 induló hajóval végül 190 fő vett részt a nyárindító vitorlás versenyen.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, mert bár a pénteken este betörő hidegfront egy váratlan jégvihart hozott, de a szombati túraversenyre így kellemesen hűvös és viharos erejű szélben került sor, feledtetve az elmúlt napok kánikuláját. Az indulás a megszokott helyszínről a BL Yachtclubból történt, a befutó a keszthelyi kikötő előtti nyílt vízen került kijelölésre. Az erős szélnek köszönhetően a leggyorsabb hajók bő két óra alatt célba értek, míg az utolsóknak is sikerült 4 óra alatt teljesíteni a versenytávot és a nagyon szoros befutót végül 1 másodperc döntötte el.

Az eseményen a regatta történetében először részt vett mindhárom 75-ös cirkáló kiegészülve a Kishamissal, a Balaton legrégebbi hajójával és egy 70-es cirkálóval. A klasszikus vitorlások mezőnye végül egy 22-essel vált teljessé, jelenlétük emelte a rendezvény színvonalát. Ebben az évben új névadó támogatót köszönthettek: a BE LIGHT! évek óta elkötelezett az esemény iránt, így az együttműködés nem volt előzmények nélküli.


Partnereink