Új tulajdonoshoz kerül a Club Aliga

A PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-t- leányvállalataikon keresztül – 75-25 százalékban tulajdonló Appeninn Nyrt. és Lexan Holding egyaránt eladja saját üzletrészét az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőnek. Az Appeninn 2018-ban vásárolta meg a Kft. többségi tulajdonrészét, mivel nagy potenciált látott az egykori balatonvilágosi pártüdülő 47 hektáros területének fejlesztésében.

A Kft. az elmúlt két évben már számos előkészítő munkálatot és rekonstrukciós célú beruházást elvégzett a területen, valamint a tereprendezés is megkezdődött. A 2021 őszére elkészült tervek alapján a területen egy új településrész jöhet létre. A beruházási tervek megvalósítását a Kisfaludy Fejlesztési Program keretéből elnyert pályázati források is segíteni fogják.

Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a balatonvilágosi beruházások előkészítése jelenleg is intenzíven folyik. Azonban tőzsdei vállalatként a cég számára elsődleges cél a részvényesi értékteremtés, amit a hosszabb távon megtérülő elemek nyereség realizálása mellett történő divesztíciójával is erősíteni kívánnak. Ennek részeként döntöttek a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben meglévő üzletrész értékesítéséről.

Balázs Attila, a BAYER Property igazgatóságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a Kft. megvételével Magyarország egyik legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező ingatlanához jutnak hozzá. Fejlesztési terveik véghezvitele esetén  a terület a Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhat – jelezte.

Az Appeninn Nyrt. 2022. február 10-én döntött üzleti stratégiája felülvizsgálatáról és módosításáról. Eszerint az 5 éves üzleti stratégiában megfogalmazott céloknak megfelelően az Appeninn Nyrt. a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban Budapesten, továbbá a CEE és SEE régiókban található irodaépületek akvizíciójával fogja elősegíteni. A másik stratégiai célszegmens a kiskereskedelem területe.

Az akvizíciókhoz szükséges forrásokat a társaság döntően a turisztikai portfólióját képező projekttársaságok értékesítésével kívánja előteremteni. Ebbe a sorba illeszkedik a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. 75 százalékos üzletrészének értékesítése.

Fotó: Fortepan –  Balatonaliga, MSZMP üdülő – 1980 – adományozó – UVATERV