Két nemzetközi díjat nyert a Matild Palace luxusszálloda

November 15-én a New York-i Gold Key Awards gálán hirdették ki a rangos Gold Key Awards verseny nyerteseit. A győzteseket a vendéglátóipar vezetőiből álló magas rangú zsűri, az üzemeltetési, dizájn, fejlesztési és befektetési területeken dolgozó szakembergárda választotta ki. A 41. éves díjátadó ünnepségen a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte el az év „Legjobb Luxus Szállodája” és „Legjobb Luxus Vendégszobája” kategóriák díját.

A Marriott International portfóliójába tartozó Matild Palace Hotel 2021 nyarán debütált Budapest újjászületett ikonikus épületében, a Matild Palotában. A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szobák mindegyike a hercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez.

 

Öt éves átalakulás

Az UNESCO világörökség részét képező Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, amelyet az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező, valamint Dajka Péter és Puhl Antal helyi építészek álmodtak meg. A palota különleges belső esztétikája a történelmi épület gazdag örökségét ünnepli, amely Budapest városának előkelő társasági életéből és kultúrájából fakad, miközben egy merőben új, modern desztinációt kínál a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők számára is.

A Matild Palota enteriőrjének megtervezése tökéletes lehetőség volt az MKV Design számára, hogy a The Luxury Collection Hotels & Resorts márkaértékeivel összhangban, a gyakorlatban is megjelenítse a cégünk által képviselt értékeket. Dizájnnarratívánk a palota egykori megálmodója, Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné pezsgő életstílusa és művész barátai köré épült. A kiegészítő építészeti elemeket a magyar kézműves örökség jellegzetességeivel, Budapest háztetőinek jellegzetes színárnyalatait tükröző színpalettával és a legkiválóbb anyagokkal ötvöztük, a 21. századi utazók számára is releváns és kényelmes szállodát megalkotva” – mondta Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és ügyvezető igazgatója.

Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Matild Palace Hotel nyerte el az év „Legjobb Luxus Szállodája” és „Legjobb Luxus Vendégszobája” kategóriák díját a New York-i Gold Key díjátadón! Az 5 évet felölelő, minden részletre kiterjedő és kihívásokkal teli felújítási munkáknak köszönhetően ma már eredeti, 1902-es pompájában tündököl a történelmi épület. A helyi kultúrában gyökerező dizájnnarratíva és belsőépítészeti koncepció, a szállodai élmény fontos részeként történelmi utazásra invitálja a betérő vendégeket” – mondta Selim Ölmez, a Matild Palace Hotel Managere.

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest csatlakozott a Marriott Bonvoy ünnepelt márkájának, a The Luxury Collection portfóliójához. A Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné megbízásából épült palota a magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza. Az épület évekig tartó műemléki felújításon esett át, majd a díjnyertes MKV Design tervei mentén született újjá, amely a palota történelmi narratíváját megőrizve, a magával ragadó, kortárs stílus előtt tiszteleg. A szálloda elkötelezett amellett, hogy gazdag történelmével, kulturális örökségével és különleges szolgáltatásaival inspirálja a vendégeket. 

Az UNESCO világörökség részét képező ikonikus palota 111 vendégszobával és 19 lakosztállyal várja a vendégeket. A szállodát kiegészíti egy exkluzív tetőtéri italbár, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra, egy magyar termálfürdők ihlette spa részleg, valamint három egyedi gasztronómiai koncepció, amelyeket a világhírű séffel, Wolfgang Puck-kal kötött partnerségi megállapodás hozott el Budapestre. A Budapest szívében, a Dunától mindössze egy kőhajításnyira található Matild Palota a fényűző környezetet autentikus élményekkel ötvözi, és a főváros felfedezésének leglátványosabb helyszíneként szolgál.

The Luxury Collection® Hotels & Resorts

A Marriott International, Inc. szállodalánchoz tartozó The Luxury Collection® világhírű szállodák és üdülőhelyek különleges gyűjteménye, amelyek egyedi, autentikus élményeket kínálva maradandó emlékekkel gazdagítják látogatóikat. A The Luxury Collection szállodái a világ legizgalmasabb és egyben legkívánatosabb utazási célpontjain vannak jelen. Minden egyes szálloda és üdülőhely saját desztinációjának egyedi és páratlan lenyomata; egy különleges kapu a hely sajátos varázsához és kincseihez. 

Az 1906-ban CIGA® márkanév alatt megszületett, Európa leghíresebb és ikonikus ingatlanjainak gyűjteménye mára The Luxury Collection márkanév alatt kápráztatja el az utazóközönséget a világ több mint 35 országában és régiójában, közel 120 szállodában és üdülőhelyen. A szállodák közül megannyi sok évszázados múlttal rendelkezik, és a világ legjobbjai között szerepel.