A Duna Group megvenné a lengyel Mota-Engil Central Europe cégcsoportot

A Duna Group megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője – közölte az építési betontermékeket gyártó Duna Aszfalt Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első fél évében tervezik. A tranzakció a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja – olvasható a társaság közleményében.

A Duna cégcsoport a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplője, vezető vállakozása a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., amelynek részvényeit a BÉT Xbond platformján regisztrálták. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2022-ben 242,63 milliárd forintot, 2021-ben 303,32 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 12,28 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 30,44 milliárd forint volt az adózott eredménye.  

Fotó: Getty Images