A KÉSZ Csoport szerződésállománya 50 százalékkal nőtt éves szinten

A KÉSZ Csoport építőipari projektjeinek szerződött állománya 2023 márciusában csaknem 50 százalékkal nőtt éves szinten, mindez többnyire a nagy volumenű ipari beruházásoknak köszönhető.

Ezáltal a társaság, amelynek tevékenysége kiterjed a tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig, a piaci trendekkel szemben tudott növekedést mutatni. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint ugyanis az építőipari vállalkozások március végi szerződésállományának volumene 27,9 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

A KÉSZ Csoport úgy értékelte, hogy most az építőipar számára kihívást jelent a bizonytalan gazdasági környezet, a beruházási hitelek magas kamata miatt dráguló finanszírozás, a drága alapanyagok és az iparágban régóta fennálló szakképzett munkaerő hiánya

. Ezért az eddiginél is fontosabb kérdés lett a beruházások kiszámíthatóságának biztosítása és a költségek féken tartása, valamint az energiatakarékossági szempontok, így a fenntartható, hatékony és költségkímélő módszereké és a digitalizációé a főszerep. Emellett a KÉSZ Csoport nagy energiát fektet a szakképzésbe, támogatva ezzel nem csak a cégcsoportot, hanem az egész iparágat.

Fotó: Getty Images