A WLP csarnokot épít Vecsésen a világ egyik legnagyobb autóalkatrész beszállítójának

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és a RaktárAD 2023-ban Vecsésen indította el harmadik magyarországi beruházását. A cégcsoport környezettudatos szellemben épülő logisztikai parkjában eddigi legnagyobb területet elfoglaló ügyfél a kanadai székhelyű Magna International Incorporation, amely a világ csaknem 30 országában van jelen autóalkatrész beszállítóként.

A belga – magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és Weerts Logistics Park (WLP) vecsési beruházása november 8-án következő fázisba lépett. Ekkor került sor az építkezés legmagasabb pontjának felavatására, az úgynevezett Bokrétaavató ünnepségre. A WLP mintegy 40.000 m2-en épít logisztikai és gyártóüzemet nagy nevű, az autóalkatrész gyártás világpiacán negyedik helyen álló ügyfelének, mindezt a legszigorúbb követelményrendszerek mellett, melyek a térség lakói nyugalmának megóvását helyezik előtérbe.

A beruházás kiváló logisztikai lokációjú, Budapest XVIII. kerületével és Gyállal közvetlenül határos Vecsésen, az M0-ás autópálya 37. számú kihajtója mellett található ipari parkban helyezkedik el. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtér mindösszesen 11 perces távolságra található.

Ingatlanfejlesztőként az elmúlt 8 évben hazánkban közel 202 000 négyzetméternyi ingatlant építettünk fel közösen a Weerts Grouppal.  Ez az ingatlan nem csupán egy egyszerű beruházás. Ez egy példa arra, hogy a változás és az innováció mindig lehetséges, ha egy olyan elkötelezett szakértői csapat dolgozik együtt, akik éles szemmel figyelik a piac igényeit. A beruházáson közben jelentős profilváltást hajtottunk végre, amikor a Magna International Incorporation autóalkatrészgyártó multivállalat először fejezte ki érdeklődését projektünk iránt, mondja Hadnagy Ernő, a WLP és RaktárAD hazai Társalapítója.

Környezet- és lakosságbarát építkezés – ökotudatos csarnok

A WLP a munkálatok első lépéseként a kitermelt humuszt humuszdomb építésére fordítja, mellyel az építkezéssel járó zaj és porterhelésétől óvja a lakosságot. A környezettudatos elvek és gyakorlatok alapján működő WLP az azonos szemlélettel rendelkező Magna követelményrendszere szerint végzi a fejlesztést, ennek alapján a gyártócsarnok olyan magas technológiai színvonalat fog képviselni, mely alkalmas arra, hogy minden környezeti terhelést a minimálisra csökkentsen. A gyár egyébként semmilyen környezetre ártalmas anyag feldolgozásával nem foglalkozik majd, így sem a rétegvizeket, sem a levegőt nem érheti szennyezés.