Átadták a Bosch Rexroth innovációs élményközpontját

A magyar gazdaság szerkezetében a high-tech magas arányt képvisel – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Bosch Rexroth innovációs élményközpont (Bosch CU.BE – Customer Benefits) átadásán szerdán Budapesten.

Nagy Márton felidézte, hogy a Bosch csoport Magyarország kiemelt stratégiai partnere, és hangsúlyozta: a Bosch magyarországi jelenléte is lehetővé teszi, hogy Magyarország fejlesztőközponttá váljon. A Bosch jó példája annak, hogyan válhat egy családi vállalkozás versenyképes nemzetközi nagyvállalattá – mondta a miniszter.

Thomas Ilkow, a Bosch Rexroth kelet-európai és közel-keleti értékesítési régiójáért felelős vezetője a megnyitón az innováció fontosságát hangsúlyozta, és rámutatott arra, hogy a budapesti innovatív élményközpont segíti a kreativitás, az együttműködés és a hálózatosodás megvalósítását.

Szászi István, a Bosch csoport Magyarország és Adria-régió vezetője elmondta, olyan ökoszisztémát építenek, amelyben ipari partnereikkel, a felsőoktatás résztvevőivel, az egyetemekkel és a kutatóközpontokkal közösen dolgozhatnak azért, hogy a jövő technológiái minél hamarabb beépüljenek a mindennapokba. Ennek a munkának az egyik egyedülálló helyszíne a CU.BE.

Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az innovatív élményközponttal olyan nyitott teret hoztak létre, ahova az ipar minden szereplőjét várják közös gondolkodásra, eszmecserére az ipari technológia jövőjéről. A CU.BE az ipari digitalizáció vívmányait mutatja be, kézzelfoghatóvá teszi a modern gyártás működését és a fejlődés irányait.

A Bosch Rexroth a hajtás- és vezérléstechnika egyik vezető szállítójaként világszerte a hidraulika, az elektromos hajtások és vezérlések, a hajtómű- technológia, a lineáris mozgatás- és szereléstechnika területén kínál megoldásokat. A vállalat több mint 80 országban rendelkezik telephellyel, több mint 32 000 munkatársat foglalkoztat, és 2022-ben 7 milliárd euró árbevételt ért el.

Fotó: MTI/Kovács Tanás – Szászi István, a Bosch csoport magyarországi és az adriai régiójának vezetője, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Ács István, a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója