Az ÉVOSZ pozitívumként értékeli a cementpiacon erősödő versenyt

Pozitívumként értékeli a cementpiacon erősödő versenyt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), amelynek várakozásai szerint a cement beszerzése a jövőben kiszámíthatóbb lehet – közölte a szakszövetség.

Az ÉVOSZ üdvözli hogy, a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. felvásárlásáról. A tranzakció az átvilágítási folyamatot követően, a versenyhatóság jóváhagyásának függvényében várhatóan 2023 végén zárulhat.

Koji László, az ÉVOSZ elnöke elmondta a magyar építési piac szereplői számára ez a cementgyár egy új beszerzési forrást, ezáltal választékbővülést jelenthet, és hozzájárulhat a hazai alapanyag ellátás biztonságához és a beszerzési árak csökkenéséhez.

Felidézték, hogy az ÉVOSZ-on belül nemrég megalakult Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozata által múlt héten közzétett, 150 építőanyag-kereskedelmi vállalkozás megkérdezésén alapuló felmérésében is a legtöbben a cementtel kapcsolatban számoltak be beszerzési nehézségekről.

A Mészáros Csoport és az Asamer Baustoffe AG of Austria keddi közös közleménye szerint a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt., az aláírt szándéknyilatkozat értelmében, kizárólagos jogot szerzett ahhoz, hogy az Asamer Baustoffe AG 100 százalékos tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o.  megvásárlásáról tárgyalásokat kezdeményezzen.

Fotó: pixabay