Előkészítés alatt áll az állami beruházási kerettörvény

Design&build 2022-09-29

A kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Európán belül a magyar állami beruházások az élmezőnybe tartozzanak hatékonyság tekintetében - mondta az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) beruházási államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón, Szentlőrinckátán.

Nagy Bálint közölte, hogy jelenleg előkészítés alatt áll az állami beruházási kerettörvény, amelynek célja, hogy egy valóban konszenzuson alapuló jogszabályi környezet jöjjön létre, amelyben minden jelentős érdekképviselet el tudja mondani a véleményét. Hozzátette, hogy a törvény célja továbbá, hogy az állami beruházások még átláthatóbban, még hatékonyabban valósulhassanak meg a jövőben.

A sajtótájékoztatón ismertették, hogy a Magyar falu programban idén 16 milliárd forint értékben újultak meg utak az országban. Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Magyar falu program keretében nagy felületű útjavítás részeként idén 500 kilométer útfelület újult meg az országban. Három év alatt összesen 35 milliárd forintból közel 2200 kilométer útburkolat felújítását végeztél el a programban.

Fotó:  Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium beruházási államtitkára. MTI/Kovács Tamás  

Partnereink