Emlékpark épül a Corvin Innovation Campus mellett

Design&build 2021-05-10

Zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében. Az irodaházat megvalósító Futureal a komplexum területén önerőből alakít ki egy nyilvános emlékparkot, amit a nemzet színésze, Psota Irén után neveznek el. Az épület körül futó Apáthy István utca pedig árnyas fasorral, kiszélesített járdákkal, valamint új, modern lámpákkal frissíti fel a környék látványát.

A Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca által határolt területen épül az újgenerációs Corvin Innovation Campus irodaház. A komplexum főbejáratánál valósítja meg a fejlesztő a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a nemzet színészéről, Psota Irénről neveznek el. 

A Psota Irén emlékparkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik. A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz, ami hamar közkedvelt közösségi színtéré válhat, különösen a nyári estéken. Az új emlékparkban színes növénytakaró, cserjék és kellemes árnyékot adó lombos fák teszik a járókelők számára természetközelivé a környéket.

„Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy fejlesztéseinkkel az érintett közösség életminőségét is javítsuk, egyben felhívjuk a figyelmet a helyi kulturális örökségeink fontosságára. Mind a Corvin Innovation Campus irodaházat, mint pedig a Psota Irén emlékparkot a fenntarthatóság jegyében alkotjuk meg, ezzel is hozzájárulva a zöld, élhető környezet kialakításához. Emellett fontosnak tartjuk, hogy az egyedülálló közösségi tér méltó módon megemlékezzen névadójáról, hazánk egyik legismertebb és legmeghatározóbb színművésznőjéről, Psota Irénről” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A Corvin Innovation Campus egyben a Corvin Sétány meghosszabbítását is jelenti, miközben figyelembe veszi a kerületre jellemző keretes beépítésű, udvaros kialakítást, megtartva, helyenként pedig megnövelve a zöldterület nagyságát. Az épület körül futó Apáthy István utca ugyancsak megújul, ahol árnyas fasorral szegélyezett kiszélesített járdát és modern lámpákat alakítanak ki a gyalogosok számára egészen a Tömő utcáig. 

Az ’A’ kategóriás irodaház fejlesztése - a szigorú BREEAM Excellent fenntarthatósági elvárások mellett - az emberközpontú WELL Platina minősítésnek megfelelően valósul meg. A Futureal „Stay Safe” egészségvédelmi kezdeményezése keretében pedig a komplexum közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. Mivel a projekt egy teljes tömb rehabilitációját érinti, a környező utcák felé eltérő stílusú homlokzattal találkozhatnak a járókelők. A közel 30 000 négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus első üteme várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink