Hazánk idén is tarolt a tetők világbajnokságán, az IFD Awardon

Magyar Zene Háza

A benevezett 87 nemzetközi tető közül idén ismét sikerült három magyar tetővel dobogóra kerülnünk: egy arany, egy ezüst és egy bronzérem született.

Az épületburok témakör (a tető, a homlokzat és a szigetelés összefogó elnevezése) nemzetközi szakemberei, legbefolyásosabb döntéshozói cégvezetők, oktatók, építőanyag-gyártó cégek felsővezetői részvételével megtartott 2 napos bolzanói építőipari konferenciát követte a VB eredményhirdetése egy elegáns gála keretében október 13-án.

Az IFD egy világméretű szakmai szervezet, ami a nemzeti tetős szövetségeket fogja össze: 22 ország 15 ezer tetőfedő cégét foglalja magában. A szervezet Magyarországot képviselő tagja az ÉMSZ. 

A Magyar Zene Háza aranyérmet, a Néprajzi Múzeum ezüstérmet, a Nyugati pályaudvar bronzérmet kapott október 13-án az olaszországi Meranóban megrendezett díjátadó gálán. 

Aranyérmet nyert lapostető szekcióban a METAL HUNGARIA HOLDING Zrt. a Magyar Zene Háza extravagáns tetőszigetelésével, ezüstérmes lett szintén lapostető szekcióban a RENOMÉ-BAU KFT. és a LAJTA-DUNA ÉPÍTŐ ÉS VÍZSZIGETELŐ KFT. közös projektjükkel, a Néprajzi Múzeum speciális tetőszerkezetével és bronzérmes lett a HOREX KFT. a Nyugati pályaudvar tetőjével fémlemezfedés kategóriában. 

A HOREX KFT. nem először állhatott dobogóra ezen a versenyen: korábban a Zeneakadémia tetőjével és két éve a Budavári Lovarda tetőjével is győzött a VB-n.

Az idei kimagasló siker a magyar szigetelő és bádogos szakemberek számára a nemzetközi porondon, ami bizonyítja, hogy magyar tetős szakkivitelezők felkészültsége svájci, osztrák, német kollégáikéhoz hasonlóan kimagasló.

Fotó: ÉMSZ