Kihirdették az Év Tetője 2023 pályázat győzteseit

Kihirdették az Év Tetője 2023 pályázat nívódíjasait, kategória- és különdíjasait, valamint az elismerő oklevéllel jutalmazott pályázatokat – közölte  az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége.

A szakmai eseményére 69 pályamű érkezett a legjobb kivitelezőktől, a nemzetközi zsűri minőségi és esztétikai szempontok alapján döntött. Nívódíjat kapott egy fonyódi irodaház tetőfedője, Tóth Árpád, valamint a Nyugati pályaudvar tetőfedésének kivitelezője, a Horex Kft., amely korábban a budai várban, a királyi lovarda építésén is dolgozott.

A fertődobozi obszervatórium homlokzatburkolatáért Mácsai Szabolcs, Nagy Tamás, valamint a Márk-Bádog vehette át az elismerést, míg a Metal Hungária Holding Zrt. a Magyar Zene Háza tetőszigeteléséért. A legjobb tervezőnek járó díjat Reisch Richárd és Varga Bence vehette át, ők ugyancsak a Magyar Zene Házán dolgoztak. Elismerő oklevelet 9, különdíjat 11, kategóriadíjat szintén 11 pályaműnek ítéltek oda.

Az Év Tetője pályázatot 1989-ben hozták létre, hogy a magyar tervezők és kivitelezők nemzetközi színvonalú munkáit elismerésben részesíthessék. A verseny ma már a térség legrangosabb szakmai elismerése, amely az építészeti, műszaki, technológiai, gazdaságossági szempontoknak egyaránt megfelelő tetőfedő munkákat népszerűsíti, hogy ezzel is példát mutasson a jövő szakembereinek.

Fotó: fonyódi irodaház