Különleges építőipari mesekönyvet készített a KÉSZ Csoport

Különleges, jótékony célú mesekönyvvel lett gazdagabb az építőipar: a KÉSZ Csoport saját munkatársainak gyermekeit hívta segítségül – így az ő rajzaikon és a hozzá készült meséken keresztül mutatja be többek között az építőipar világát és a környezetvédelem fontosságát saját készítésű mesekönyvében. A Hatszögletű mesék című könyvet óvodás-kisiskolás korú gyermekek rajzai színesítik, a benne rejlő történetek pedig Csáky Ida Anna alkotásai. A kötet ugyan kereskedelmi forgalomba nem kerül, de egy hónapon keresztül bárki letöltheti a vállalat megújult honlapjáról. A mese letöltésével ráadásul egy jó ügyet is támogathatnak az érdeklődők: a kampány időszaka alatt az olvasók tetszőleges összeget tudnak adományozni a Bethesda Gyermekkórház alapítványának.

A KÉSZ Csoport több figyelemfelkeltő programot és aktivitást is indított a tavalyi évben azzal a céllal, hogy jobban bevonja munkavállalóit a fenntarthatóbb működést és a környezetvédelmet előtérbe helyező törekvéseibe és ezáltal segítse a cégcsoporton belüli szemléletváltást és a témakör mélyebb megértését. Az építőipari vállalat 40. születésnapja alkalmából egy rendhagyó kezdeményezésbe fogott: rajzpályázatot hirdetett a kollégák gyermekeinek körében, majd meglepetésként egy meseíró segítségével összeállított egy saját mesekönyvet a beérkezett rajzokból, amelyet csaknem 700 KÉSZ Csoportos gyermekhez juttatott el Mikuláskor.

Három éves a legfiatalabb alkotó

Az óvodás-kisiskolás korú gyerekek 4 különböző témában küldhettek be rajzokat:  lerajzolhatták szüleiket munkavégzés közben, megmutathatták, hogy gyerekszemmel mennyire fontos számukra a környezetvédelem, de a cégcsoport 40. születésnapjára, valamint a hexagon formájú logójára asszociáló méhek és természet témakörökben is alkothattak. A felhívásra csaknem 90 pályázat érkezett be: a legfiatalabb rajzművész mindössze 3, a legidősebb 12 éves volt, míg a rajzok többségét az óvodás korúak készítették.

A gyerekek alkotásaihoz a KÉSZ Csoport kötelékébe tartozó BOOOK Kiadó megbízásából Csáky Ida Anna írt meséket és verseket, így létrejött a cégcsoport első saját mesekönyve, a Hatszögletű mesék. A mesekönyv ugyan kereskedelmi forgalomba nem kerül, de tavaly Mikulás alkalmából nem csak minden érintett szülő és gyerek, hanem a cégcsoport összes 12 éven aluli gyermekkel rendelkező munkatársa kezébe foghatta a gyermekek rajzait és a vidám történeteket tartalmazó kötetet.   

Gyerekek segítségével a gyerekekért  

A különleges mesekönyvet ráadásul áprilisban mindenki számára elérhetővé teszik: a digitális változatot bárki ingyen letöltheti a KÉSZ Csoport megújult honlapjáról. A letöltésért cserébe ugyanakkor arra kérik az olvasókat, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten támogassák a programban részt vevő Bethesda Gyermekkórház Alapítványát, ezzel is hozzájárulva az ott kezelt gyermekek felépüléséhez.

„A KÉSZ Csoportos gyerekek sokszínű és megmosolyogtató alkotásainak köszönhetően úgy gondolom, hogy egy igazán egyedi és rendhagyó mesekönyv született, amire mindannyian büszkék lehetünk. A kötettel szeretnénk egy jó ügyet is támogatni az olvasókkal együtt. Arra kérünk mindenkit, aki megteheti, hogy amennyiben elnyerte tetszését a kiadványunk, – melyet áprilisban ingyenesen letölthetővé teszünk a weboldalunkon – lehetőségeihez mérten tetszőleges összegű adománnyal segítse a Bethesda Gyermekkórház értékes munkáját és az arra rászoruló gyermekeket.

Az adományokat ugyanakkor nem csak a mesekönyv olvasóitól várjuk, a kampány végén a KÉSZ Csoport kiegészíti a jótékony célra beérkezett összeget további egymillió forinttal. Aki viszont szeretne hozzájutni a mesekönyv limitált kiadású, nyomtatott példányához, annak most erre is lehetősége nyílik, ugyanis a kampánnyal egyidejűleg nyereményjátékot is hirdetünk a KÉSZ Csoport Instagram-oldalán, amelynek keretein belül 100 db mesekönyv talál majd gazdára a játékban résztvevők között” – mondta Nagy Tímea, a KÉSZ Csoport marketingkommunikációs vezetője.