Megújul a budai Csernobil

Design&build 2022-01-10

A Csernobilnak is csúfolt Kútvölgyi torony homlokzata teljesen megújul. A munka már nyáron elkezdődött, teljes homlokzatfelújítás, hőszigetelés történik, új nyílászárókat építenek be, és megtörténik az energetikai korszerűsítés, tavaszra kész.

5 milliárd forint kormányzati forrásból újul meg a teljes Kútvölgyi Torony, hogy a János Kórház területén létrejövő új budai centrumkórház felépítése alatt is szünetmentes egészségügyi ellátást biztosíthassunk a budaiaknak. A belgyógyászat, a sebészet, az urológia és az intenzív ellátás költözik ide – mindezek feltételeit teremtjük meg a mostani munkával, írja Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook-oldalán.

Összesen 250 betegágy befogadására alkalmas kórtermek, 5 műtő és endoszkópos labor, emellett orvosi szobák és az ápolók pihenőterei épülnek jelenleg is. A kívül-belül felújított épületben 2022 őszétől évente 10-12 ezer fekvőbeteg gyógyulhat majd.

Még tavaly nyáron jelentették be, hogy elkezdődött az Észak-Közép-budai Centrumkórház felújítása, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb teljes homlokzati korszerűsítése. Ezt megelőzően azért is álltak a felújítási munkálatok, mert kiderült, hogy a Kútvölgyi homlokzatának felújításához a szerkezetet is meg kell erősíteni. Ekkor a Kormány a 11 ezer négyzetméternyi homlokzat megújításhoz 11 milliárd forintot adott.  

Fotó: Fürjes Balázs FB-oldal

Partnereink